Дж. Дж. Ейбрамс продаде Bad Robot на WarnerMedia за половин милиард долара

от на 2019-09-13
 

След дълги преговори, уточнения на условия и договорености, Дж. Дж. Ейбрамс и неговата компания Bad Robot сключиха сделка с WarnerMedia. Според Variety Ейбрамс е трябвало да избира между предложения от Disney, Apple и Comcast, но финалното решение е взето в полза на Warner – именно те ще бъдат „дом” за неговите филми, телевизионни проекти, видеоигри и всякакви „джаджи” за забавление, които ражда въображението му – поне до 2024 година.

Сумата, за която са се договорили, не е потвърдена в медийното пространство, но според източниците на информация основната стойност е коментирана около 500 милиона долара, което на практика си е половин милиард и звучи повече от впечатляващо!

Ето какво споделя самият Ейбрамс:

„Благодарен съм за възможността да пиша, продуцирам и режисирам проекти за тази изключителна компания, и да съм от полза в създаването на филми и поредици с вдъхновяващ екип разказвачи. Нямам търпение да започнем работа!”

Шефът на студиото Джон Станки е също супер-доволен от „покупката”, защото при все похарчената (сериозна) сума, може да погледне в бъдещето и да бъде сигурен, че това вложение ще му се възвърне няколкократно.

„Много сме развълнувани от възможностите, които предстоят! Дж. Дж., Кейти и всички в „Bad Robot” притежават изключително въображение, невероятно майсторство в правенето на филми и са истински лидери в индустрията – предоставяме им всички варианти на съдържание, за да реализират творческите си цели и амбиции. Така историите им ще имат най-добрите възможности да достигнат до публиката, която ги очаква и ще ги оцени!”

Понякога тези изказвания звучат като записани на старите грамофонни плочи – плоско и кухо, споделени пред медиите в „комюникета” само защото е нужно официално „становище” по конкретния въпрос. Фактите са ясни – Disney не са докопали Bad Robot и тоталното унифициране на Холивудския конвейр леко се отмества във времето. Ясно е, че Ейбрамс си е заслужил половин милиард долара – все пак в портфолиото на компанията му са „Междузвездни войни: Силата се пробужда”, „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър”, „Cloverfield”, „Star Trek”, „Super 8”, „Star Trek Into Darkness”, „Мисията невъзможна – Ghost Protocol” и продълженията „Rogue Nation” и „Fallout”, както и продуцентските отговорности за поредици като „Alias”, „Lost”, „Fringe”, „Person of Interest”, „Westworld”.

Междувременно като допълнение на плановете за допълнително разрастване на WarnerMedia се коментира стремежа им да се включат в популяризирането на стрийминг услугата HBO Max, която се очаква да бъде представена през 2020 година. Винаги трябва да се гледа напред в бъдещето!

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте