Джейми Дорнан и Емили Блънт ще играят влюбена ирландска двойка в слудващия филм на Джон Патрик Шанли. Филмът за момента е озаглавен „Wild Mountain Thyme” и ще бъде първият на Шанли в режисьорския стол след отличният „Doubt” от 2008-а. По принцип такава голяма пауза между два филма би ни притеснила, защото като всеки друг, и кинодеянието ни се струва като мускул, който може да атрофира. Само че в случая има успокояващи фактори – „Wild Mountain Thyme” е адаптация на собствената пиеса на Шанли, която на Бродуей е играна под името „Outside Mullingar” и постига голям успех.

Историята е описана като „лиричен ирландски романс” и ще разкаже за влюбена двойка, които се оказват на средата на конфликт между семействата си, въртящ се около парче земя между имотите на двете. Имайки се предвид, че всичко това се случва в пищната ирландска провинция, си представяме, че филмът ще е крайно приятен за гледане.

Към тази визуална приветливост включваме и главния актьорски състав. Емили Блънт, която ни е невероятна любимка и ще я гледаме как чете телефонния указател, и Джейми Дорнан, който продължаваме да повтаряме, че не е просто дървото, което беше в „50 нюанса”, освен всичко друго предлагат и много масов интерес за публиката. Заради  тях двамата има възможност повече хора да се поинтересуват от филм, отколкото биха от средностатистическа нискобюджетна романтична продукция. Самото им включване освен това на нас ни носи доста голяма увереност за качеството на продукта – Джейми Дорнан очевидно си търси да избяга от „отъпкания път”, а пък Емили Блънт на този етап сме напълно убедени, че не би приела роля, в която да е просто любовния интерес на някой мъж.

Към тях освен това се присъединяват Дебра Малой, като майката на героинята на Блънт, която се опитва да обедини семействата преди да е твърде късно. Кристофър Уокън ще играе бащата на Дорнан, който заплашва да завещае семейната ферма на американския братовчед, изигран от Джон Хам. Докато и двамата са страхотни и обичаме да ги гледаме, трябва да си признаем – самата идея да гледаме Кристофър Уокън как се справя с ирландския акцент представлява около 60% от интереса ни към този филм.

Wild Mountain Thyme” ще бъде режисиран от Джон Патрик Шанли по негов личен сценарий, и влиза в продукция в края на този месец.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *