Липсата на ентусиазъм около „Tomb Raider: Първа мисия” ни беше подвела и си живеехме спокойно с убеждението, че Алисия Викандер (която изключително много харесваме!) си остане само с това екшън-преживяване, въпреки отдавнашното желание на актриасата да се завърне в този образ. През април стана ясно, че все пак се готви продължение, при това със сценаристката Ейми Джъмп, отговорила на високите критерии на неконвенционален режисьор като Бен Уийтли. И ето как постепенно нещата се навързват в интересна верижна реакция – Deadline споделят, че именно Уийтли ще се наеме да режисира следващите приключения на Лара Крофт.

Възхищаваме се на стила на този режисьор и особено на подхода му към екшън-елементите във „Free Fire”, само не сме сигурни още как биха си паснали неговия специфичен начин на разказване (спомнете си „High Rise”) и „догмите” на високобюджетното адреналиново забавление, което се очаква като резултат от поредния „филм по игра”. В момента Уийтли е в процес на пост-продукция по новата адаптация на „Ребека” (с Арми Хамър и Лили Джеймс) и все още не е ясно с каква доза мрачен сюрреализъм ще бъде пропита тя, при все че е под „шапката” на Netflix и Working Title Films.

алисия викандер tomb raider

Ангажиментите на Уийтли и Джъмп автоматично правят продължението на новия „Tomb Raider доста по-очаквано и привлекателно, при това на много нива. Сигурни сме, че Lionsgate ще си изиграят добре картите и ще се ослушваме за още новини около бъдещото екшън-забавление на Викандер. Очаква се все още неозаглавения филм да започне снимки в началото на 2020, а премиерата му вече си има определена дата – 19 март 2021 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Първият беше негледаем. Нямам никакви надежди за втори опит с Викандер, която е толкова мискаст-ната, че не е истина…

    1. За негледаем не знам, но този филм ще го запомня с това, колко бързо успях да го забравя. Броузвам си аз из нета, попадам на някакво инфо за въпросното произведение и скачам на близкият торент тракер да го преслушам. Тъкмо се зарадвах, че си намерих да гледам Викандерчето и… се сетих, че вече го гледах преди 3 дни…
      Та, помня, че го забравих бързо. Друго – нищо.

    2. Първият беше направо излишен. Имаше 10-на пробойни. Дори и в екшън сцените.

    3. Само 10на??? Аз се отказах да броя на 68та пробойна….

    4. май си прав. То и сценария бе плачевен.