Саймън Пег и Дж. К. Симънс ще участват в „My Only Sunshine” на Марк Палански

от на 2019-08-31
 

Чистите американски комедии рядко ни грабват окото, защото обикновено всичките са еднакви и в повечето случаи, даже не са и особено смешни. Затова, когато ще се интересуваме от жанра, гледаме или да има нещо допълнително към замисъла, което да ни заинтригува, или филмът да е направен от хора, за които знаем, че могат да правят качествена комедия. Новият проект, който ще бъде продаван на фестивала в Торонто, а ще влезе в продукция тази есен, има потенциала да бъде именно комбинация от тези два търсени фактора и съответно – потенциала да бъде наистина добра комедия.

Филмът за сега е озаглавен „My Only Sunshine” и ще разказва за женена двойка, чийто страстен и нефункционален брак е пред разпад. Като последна надежда за нестандартна брачна терапия, те решават да оберат банка заедно. Когато обаче вече са вътре в банката със заложниците, ще се изправят пред предизвикателството на професионален полицейски посредник и ще се сблъскат с корените на проблемите във взаимоотношенията си.

Замисълът ни звучи обещаващо забавно, тъй като включва два различни елемента, които обаче лесно виждаме как биха могли да бъдат комбинирани. Именно в ситуацията на сложно измисления и завъртян план за обир сме виждали прекрасно да блесват отношенията между героите и личните им особености. Да, тук няма да видим работата на брилянтния Стивън Содърбърг, който наистина ни е разглезил откъм филми за обири, и с „Оушън” поредицата, и с прекрасния „Късметът на Логан”. Но това не значи, че няма да дадем шанс на някой друг да се пробва да ни изненада приятно.

Тук с тази нелека задача ще се нагърби режисьорът Марк Палански, който до сега е режисирал доста съмнителния „Penelope”, преди 2 години „Rememory” с Питър Динклидж, както и няколко епизода на „A Series of Unfortunate Events”. Въпреки че резюмето му дотук не е впечатляващо, той директно ни печели с това какъв прекрасен водещ актьорски състав си е избрал – в две главни роли е поставил невероятно прекрасните Саймън Пег и Дж. К. Симънс.

Саймън Пег например е от хората, които слагаме в онази втората категория, която споменахме в началото – хора, които са ни доказали, че могат да правят качествени комедии. Докато той напоследък се завъртя и в поддържащи роли в грамадни франчайзи, за нас винаги ще бъде на първо място човек, който от години наред работи с Едгар Райт, за да направят някои от любимите ни комедии, правени някога. А Дж. К. Симънс има ли въобще какво да го обсъждаме – комедии, драми, супергеройски калабалъци – ще му слушаме дълбокия тембър и ще му гледаме дяволитата усмивка или отприщената ярост до края на света.

My Only Sunshine” ще бъде режисиран от Марк Палански по сценарий от Дж. Т. Пети и Кейт Пети. Продукцията се очаква да започне тази есен, така че ще се ослушваме за премиерна дата следващата година.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте