Не можем да решим дали трябва да съжаляваме или да съчувстваме на Юън Макгрегър – особено след новината за преговорите, в които е влязъл. Variety, Deadline и THR са единодушни, че в момента продуцентите от стрийминг канала Disney+ го кандърдисват да влезе отново в ролята на Оби-Уан Кеноби. А бяха времена, в които очаквахме с нетърпение всеки намек за развитие във вселената на Star Wars, още повече когато информацията касаеше един от най-любимите ни джедаи.

Преди точно две години коментирахме възможността да се започне работа по самостоятелен филм за Оби-Уан, при това за негов режисьор се спрягаше не кой да е, а самият Стивън Долдри („Били Елиът” , „Часовете”), ала недоразумението „Соло: История от Междузвездни войни“ и неговия крах в боксофиса сложиха край (поне за момента) на идеите за spin-off вариации по темите за Империята, джедаите и бунтовниците.

Време е да се върнем в реалността – всички надежди на кака Катлийн Кенеди и компания се фокусираха към стрийминг услугите. Филмът за Боба Фет постепенно се превърна в сериала „The Mandalorian“, който се очаква да дебютира тази есен по Disney+. Освен това чухме и за поредица, посветена на страхотния образ, който изгради Диего Луна в „Rogue One: История от Междузвездни войни“ – сериалът ще се нарича (поне засега) „Cassian Andor“.

След като Deadline финално потвърдиха, че Юън Макгрегър се завръща като генерал Кеноби, разбираме, че бъдещият сериал вероятно ще бъде конструиран от шест епизода и за момента не е ясно дали се планира „разрастването“ му в последващи сезони, или ще бъде специален акцент в телевизионния свят, който „развъждат“ Disney.

Ще очакваме информация за шоурънъри и сценаристи, както и за режисьори, които ще отделят от времето си, за да задоволят амбициите на продуцентското звено. Дано поне Макгрегър остане доволен от жертвата, която прави в името на своя иконичен образ…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. „Не можем да решим дали трябва да съжаляваме или да съчувстваме“ …. wtf?
    Или да сме съпричастни, или да тъжим, или да ни е мъчно……
    Супер новина, много се кефя и на героя и на начина по който Юън му влезе в …. робата. Надявах се на игрален филм, но и сериал ще е добре. Тръгнаха по Марвелски начин, да обединяват филмите си, което за мен е добре. Появата на Дарт Мол в Соло, водеше именно насам. Соло не е катастрофата,която всички се опитват да го изкарат, просто стана жертва на Ужасния Епизод 8.

    1. Не, просто беше филм, който никой не искаше и феновете го показаха пределно ясно. На мен ми хареса като за един път, но се съмнявам да го гледам отново.

  2. Аз нямам проблеми с разширяването на STAR WARS „вселената“ – тя отдавна е много разширена (поинтересувайте се, ако не знаете). Не вярвам, че има много желаещи, при такъв огромен потенциал, всичко да спре дотук. Ако продукциите са пипнати отвсякъде, никой няма да е недоволен. Проблемът е, че (пълна мистерия за мен) се избират най-неподходящите хора и за режисура, и за сценарии/истории, и за роли. Резултатите дотук, според мен, са плачевни, включително и кич – пазара, който отвориха в Дисниленд.

    Конкретно по новината… Юън Макгрегър НЕ Е моят ОБИ-УАН. Не мисля, че Силата е с него.

    1. Юън Макгрегър Е ОБИ-УАН. Той напълно заслужава да бъде асоцииран с образа, защото обича ролята си и винаги го е демонстрирал с желание. Голяма глупост от страна на „Дисни“ е да заменят най-очаквания филм от съпътстващите филмови проекти – с телевизионен сериал! Филмът за Оби Уан можеше да размине по успех „Rogue One“, но нещо в Дисни не е съвсем както трябва… Дано поне еп.IX ни даде това, което ние – „истинските“ фенове желаем…

    2. @SkyT’Hunter и какво наистина желаят истинските фенове? 🙄

    3. @Dredd
      Онова чувство, да излезеш с усмивка от салона. Да си гледал нещо ново по „Войните“, но носещо духа им.
      За мен това беше Силата се пробужда, излезнах с широка усмивка от салона, и го гледах няколко пъти на кино.
      А Е8 прогони всякакви фенски желания, мисли и т.н. гиик стъф

  3. Аз пък когато излезнах от салона на е7 се почувствах изигран. За какво ми беше да гледам римейк на нова надежда? При това не добре обяснена.
    С рог уан се накефих максимално. Добър и то доста.
    Е8 ми хареса поне 2 пъти повече от Е7
    Хан Соло. Е да очаквах 5/5 , но и 4/5 си е ок.
    Защото какво да кажем за онази 3/5 за Е3