godfather of harlem с форест уитакър

Отдавна коментираме очакванията за „Godfather of Harlem” – следим проекта с интерес, защото амбициите на телевизионните канали за ангажиране на вниманието на зрителите стават все по-сериозни и ни е любопитен механизмът за привичане в проектите на точно тези актьори, които се оказват най-подходящи за изграждане на желаните образи. И без да имаме намерение да славословим по адрес на EPIX сме сигурни, че всеки ценител очаква с нетърпение новото предизвикателство пред Форест Уитакър – образа на прословутия мафиотски бос Елсуърт „Бъмпи” Джонсън.

Ще припомним, че тази криминална драма се фокусира върху историята на Бъмпи Джонсън, който в началото на 60-те години се завръща след 10-годишна присъда от затвора и открива, че неговият квартал се подчинява на други правила. Той не може да преглътне факта, че италиански фамилии държат контрола върху улиците и се задейства, за да си върне властта и авторитета, извоювани през годините. По време на бруталната улична война, Джонсън се съюзява с издигащия се в социалните движения радикален оратор Малкълм Екс… „Godfather of Harlem” е описван като „среща” на престъпния подземен свят с движението за граждански права в един от най-бурните периоди на американската история.

Сигурно е нужно всяко поколение да преоткрива важни епизоди от историята – това се отнася не само до Америка, но там функционира индустрията, която може да си позволи кино и/или телевизионно „разточителство” в това направление. В опит да се представят детайли от поредица при подреждането на кадри в трейлър най-често се създава усещане за известна хаотичност, но отличителният елемент в случая е присъствието на главните герои – Бъмпи Джонсън, Винсент „Чин” Джиганте (Винсънт Д’Онофрио) и Малкълм Екс (Найджъл Тач) наистина владеят положението и контролират всички важни връзки и стуации в онези години, за които се разказват най-различни истории. Надяваме се сценаристите на „Godfather of Harlem” да са се придържали максимално близо до действителните факти и реалните съдби на главните действащи лица, за да се получи съчетание между интригуващ сюжет за познавачите и ангажиращо действие за поколенията, ценители на добрия екшън.

Освен Уитакър, Тач (в ролята на прочутия борец за правата на афро-американците в САЩ) и Д’Онофрио (като Чин Джиганте от времето преди да стане бос на фамилия Дженовезе, прочутия и най-могъщ от петте клана в Ню Йорк, създаден от Лъки Лучано през 30-те години), в поредицата участват още Илфенеш Хадера като съпругата на Бъмпи Джонсън – Мейми, Антоанет Кроу-Легаси в ролята на пристрастената към наркотиците тяхна щерка Елиз, Джанкарло Еспозито като баптисткия пастор и представител на Харлем в щатския парламент Адам Клейтън Пауъл-младши, Рафи Гаврън в ролята на амбициозния и брутален в убийствата красавец Ерни Нунци, който иска да се издигне във фамилия Дженовезе. В актьорския екип са още Люси Фрай, Кевин Харисън-джуниър, Пол Сорвино и др.

Godfather-of-Harlem

Форест Уитакър и Нина Янг Бонджови са изпълнителни продуценти на „Godfather of Harlem” от името на компанията им Significant Productions, заедно с Джеймс Ачесън и Маркан Смит. В тяхната група са включени и сценаристите Крис Бранкато и Пол Икстейн („Narcos”).

Премиерата на поредицата е предвидена за тази есен в мрежата на EPIX, но за по-конкретна информация с дати още е рано – ще изчакаме да ни я поднесат със следващата порция рекламни материали…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments