Десет дни преди премиерата на втори сезон на „Mindhunter“ на Джо Пенхол и Дейвид Финчър, Netflix представиха официален трейлър на сериала. Първият тийзър доста успешно ни въведе в атмосферата, а сега виждаме и научаваме подробности за развитието на централната история.

Агентите Холдън Форд (Джонатан Гроф) и Бил Тенч (Холт МакКалани), както и психологът професор Уенди Карв (Ана Торв) продължават да навлизат дълбоко в съзнанията на серийните убийци (сред които и Чарлс Менсън), да събират информация и да градят основите (разбира се, не без сериозни пречки) на специален отдел във ФБР, занимаващ се с решаването и предотвратяването на подобни престъпления.

Този път във фокуса на разследването са печално известните убийства в Атланта, Джорджия, в периода 1979 – 1981 г., за 23 от които (предимно на деца) е осъден Уейн Уилямс, по-известен с прозвището The Atlanta Child Killer.

Изглежда ни все по-интригуващо. Предвид периода и конкретните убийства, няма как историята да няма расови (а от там социални, културни и политически) измерения, но от това, което виждаме, темата е засегната напълно в контекста на времето и поне от този трейлър не виждаме някакви модерни sjw вмъквания. Харесва ни и това, че проблемите на централните ни герои също не са изоставени и както изглежда, се задълбочават.

В новия сезон на „MindhunterДейвид Финчър се завръща на режисьорския стол, а компания ще му прави друг наш голям любимец – Андрю Доминик („Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд”, „Killing Them Softly”), както и Карл Франклин („House Of Cards”, „The Leftovers”, „Vinyl”).

В ролите са Джонатан Гроф, Холт МакКалани, Ана Торв, Камерън Бритън, Джо Тътъл, Албърт Джоунс, Стейси Рока, Майкъл Сървъръс, Лорън Глейзър, Сиера Маклейн, Деймън Хериман като Чарлс Менсън и др.

Премиерата на втори сезон на „Mindhunter“ е на 16 август по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Единственият подарък, който ще искам тази Коледа е повече време, за да мога да смогна да изгледам всичко, което излиза…

    1. Търся да закупя 50 000 часа entertainment време. Моля за съдействие. 😄

    2. Ако клонирането навлезе на пазара, още утре си създавам клонинг, който да седи в офиса, докато аз се изгубвам в света на забавленията 😀

  2. Пак ще приложа тактиката да се въздържам от гледане на трейлъри, за да знам колкото се може по-малко за съдържанието. 🙂

  3. Много ме кефи това решение, което стои като начало, („шапка“, ако мога така да се изразя 😉 ) на трейлъра. Визуално за сериал с такава тематика е много добро вплитането на героите с тия петна (петна на Роршах мисля, че се казваха)…

  4. По-интересното, е когато се свлечеш на равнината оцеляване, къде ще си ги завреш тези софтуерни бълшид?
    Понякога си мечтая за СРИВ. Ама такъв, че ВИЕ с големите заплатки-столични първенюта , да ми бъдете …Как ще съществувате тогава? Нищо де. Сега сте глас на колонизираното ни общество. Да бъде вашето.

    1. Ъъъъъ, аз не съм от столицата 😉 …

  5. Прекрасен втори сезон! Излапах го наведнъж и ми хареса повече от предния. Надявам се Нетфликс да не го канселират, за да може Финчър да завърши започнатото.