мариса томей и изабел юпер

Все повече творби, дебютирали в Кан, разгръщат рекламните си кампании в подготовка на разпространението си. Историите, представени в конкурсните програми, често получават възможност за среща със северноамериканските кинаджии на филмовия фестивал в Торонто. Забележително е как програмата на канадския авторитетен форум представлява невероятна палитра от заглавия, възхитили вече специалистите и филми, които се очакват с нетърпение във Венеция.

Сред първите попада и най-новата творба на Айра СаксFrankie”. И макар не всички в Кан да са били единодушни в хвалебствията си, след като главната роля е поверена на Изабел Юпер, а й партнират Мариса Томей и Брендън Глийсън – филмът се очертава като задължителен за всеки киноман. Предлагаме на вниманието ви нов трейлър, в който е обърнато малко по-голямо внимание на героите на тази семейна история.

Всички търсим същността на любовта – в различните й проявления, във всичките й форми. Най-важното в живота винаги се оказва присъствието на любимите хора, топлотата в семейството, чувството , че си нужен на някого и обичан. Сценарият на „Frankie” е конструиран от Маурицио Закарияс (партньор и в други проекти на режисьора) и Айра Сакс, а в ролите, освен великолепната Юпер, Томей и Глийсън, ще видим още Грег Киниър, Винет Робинсън и Жереми Рение. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Три поколения на едно европейско семейство се събират в Синтра, Португалия за последна ваканция край морето, преди да започне следващата, последна глава от живота на майката, обичана и уважавана от всички. В рамките на един октомврийски ден приказното обкръжение провокира най-романтичните страни от характерите на всеки в семейството, за да се разкрият пукнатините в отношенията им, но и неподозирани дълбочини на чувствата…

Frankie” тръгва на кино във Франция след 10 дни – в самия край на месец август. Това е трети филм на Айра Сакс, след „Married Life” и „Love is Strange”, който ще бъде разпространяван от Sony Pictures Classics – и това ще се случи в Щатите месец след представянето му през септември в програмата на Торонто, премиерната дата е 25 октомври 2019. От 8 ноември Изабел Юпер и компания ще могат да бъдат гледани на кино и в Канада, а за други световни територии все още няма яснота. При нас дали не може да се появи, поне на фестивал?…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *