Има моменти, когато няма как да не свалим шапка на холивудските продуценти, защото просто знаят как да си вършат работата. Не се случва често, но когато един проект с практически перфектен кастинг е обявен, няма как да не отдадем заслуженото на умовете зад него. В случая става дума за това, че Жената-чудо Гал Гадот ще бъде изпълнителен продуцент и ще играе главната роля в лимитиран сериал на Showtime за живота на Хеди Ламар.

Хеди Ламар е изключително иконична фигура от „Златната ера” на Холивуд. Тя има сравнително незначителна кариера в киното в Европа, освен че става известна по недобър начин с филма „Екстаз” от 1933 г. През 1938 тя бяга от властния си съпруг, отива в Холивуд и става една от най-известните актриси за периода, работеща с други икони като Джуди Гарланд, Кларк Гейбъл и Спенсър Трейси. Една от най-известните ѝ роли е тази на Дилайла в „Самсон и Дилайла” на Сесил Б. Демил.

Доста по-важно обаче е това, че Ламар съвсем не е била поредната холивудска старлетка от това време. В свободното си време, въпреки че не е имала никакво формално образование, тя се занимава с различни изобретения и патенти. Докато се среща с всеизвестния Хауърд Хюз, той я е окуражавал много в хобито ѝ и ѝ е дал на разположение всичките си ресурси и учени, да помагат в изобретенията ѝ, след като тя е предложила по-аеродинамичен дизайн за самолетите му. Със сигурност най-впечатляващото ѝ постижение обаче е патентът, който разработва заедно с композитора Джордж Антийл. Двамата разбират, че отдалечено управляваните торпеда на американската флота са с дефектен сигнал, който лесно може да бъде прихванат от американските противници през Втората световна война. Затова двамата изработват технология, която увеличава спектъра на радиовълните и прилага метод на скок на честотите, който ги прави по-трудни за засичане. Тази технология е в основата на Bluetooth и WiFi до ден днешен.

Защо смятаме, че Гал Гадот е повече от перфектен избор? Разбира се, Хеди Ламар е провъзгласена за една от „най-красивите жени в света”, след като покорява Холивуд, а неземната красота на Гал Гадот със сигурност се вписва в тази категория. Ламар освен това е от еврейско семейство – още една категория, в която Жената-чудо се вписва. Също така смятаме за важно, че преди Гадот да изгрее в днешното кино, тя и съпругът ѝ имат страшно успешен хотелиерски бизнес, т.е. въпреки че не е изобретател (доколкото знаем!), Гадот е добре запозната с това „бляскавата” ти кариера да не е всъщност най-важното ти занимание.

Въпреки някои къси съмнения, които все още имаме за чисто актьорските способности на Гал Гадот, наистина смятаме, че тази роля би трябвало да ѝ пасне като ръкавица – освен чисто визуалната прилика между двете, Гадот има на своя страна и много силното си излъчване и присъствие, които ще паснат много добре на този образ. Животът на Хеди Ламар е изключително интересен, тъй че материал достатъчно ще има. Екипът зад камера също е доста интригуващ, тъй като продуценти, освен Гадот, ще бъдат Сара Трийм, работила по многократно награждавания сериал „The Affair”, и Уорън Литълфийлд, работил по още по-награждавания „The Handmaid’s Tale”. Мини-сериалът е проект на Showtime, което пък ни носи доброто уверение, че по-скандалните части от живота на Ламар няма да бъдат притъпени, тъй като Showtime винаги са правели сериали с високо възрастово ограничение.

Проектът все още е в начален стадий на развитие и в момента се набират сценаристи, със сигурност ще следим развитието му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Искам я Гал във филм на Кроненберг или Верховен… където има огромен шанс да е дибидюс 😀

  2. Лелее, Галченце, ш’ми са изсерЕш ли в ръцете? Да ти вдишам пръднята сладка да ти вдишам!