US трейлър на „Dolor Y Gloria“ на Педро Алмодовар с Антонио Бандерас и Пенелопе Крус

от на 2019-08-12
 

пенелопе круз

След успешно представяне на редица европейски и световни фестивали, сред които и Кан, където спечели наградата за най-добра мъжка роля в лицето на Антонио Бандерас, през септември „Dolor Y Gloria” („Pain and Glory”) на любимия ни Педро Алмодовар ще бъде показан и в Торонто (допълнителен плюс за и без това фантастичната програма), а скоро след това ще дебютира и в щатските киносалони. Това е и поводът най-накрая да получим трейлър с английски субтитри и да разберем повечко за историята и героите.

Припомняме, че „Dolor Y Gloria“ разказва за серия от срещи на Салвадор Майо – прехвърлил зенита си филмов режисьор. Някои от срещите са физически, други са спомен: детството му през 60-те, когато той и семейството му се преместват в Патерна в търсене на просперитет, първата му страст, първата му любов като пораснал в Мадрид през 80-те, болката му от края на тази връзка, писането като терапия, за да забрави, преждевременното откриване на киното, изправянето пред невъзможността да продължи да снима филми…

Освен вече споменатия Антонио Бандерас („Матадор“, „Ела, завържи ме“, „Кожата, в която живея“), който влиза в ролята на режисьора Салвадор Майо, в ролите ще видим и още няколко любимци на Алмодовар, сред които  Пенелопе Крус („Жива плът“, „Всичко за майка ми“, „Завръщане“) и Хулиета Серано („Жени на ръба на нервна криза“, „Матадор“).

Не сме съвсем сигурни (поправете ни, ако грешим), но ни се струва, че музиката в трейлъра е част от филма и е дело на Алберто Иглесиас, който също беше отличен с награда в Кан. Мислехме си, че рекламите не биха могли да бъдат по-Алмодоварски, но ето, че може. Ще се повторим като кажем, че очакваме „Dolor Y Gloria“ с огромно нетърпение, дори повече, отколкото всеки друг филм на Педро Алмодовар. Интересно ни е как испанския режисьор вижда и интерпретира художествено собственият си живот и творчество.

плакат

Режисьор и сценарист на „Dolor Y Gloria” („Pain and Glory”) е Педро Алмодовар („Ела, завържи ме“, „Всичко за майка ми“, „Говори с нея“), а в ролите са Антонио Бандерас, Пенелопе Крус, Хулиета Серано, Асиер Ечеандиа, Нора Навас, Леонардо Сбарайя, Сесилия Рот, Раул Аревало и др.

Испанската премиера е на 22 март.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Ирена
  2019-08-13 at 08:21

  Песента в края на трейлъра се казва „A tu vera“ и оригиналът е на Lola Flores.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-08-13 at 13:28

  Силна есен се задава :)

  Отговор

  • kris pana
   2019-08-14 at 05:15

   Първоначално само чувах, през годините, колко е велик Алмодовар. Чудовищен образ на жестокият кинематограф. Гледах 4 от филмите му и се оскърбих с незнанието защо този буквалист е икона на интелекта и величието на киното. Нищо особено. освен 2 филма. Където Пенелопе круз играеше мъж , бе добре.
   Узумаки. Опитах се но не го разбрах този БОГ на киното. Може би защото съм Хетеро-сексуален, а не самотен ПЕДЕРАСТ. кОЛКОТО И ДА ПЛАЧА аЛМОДОВАР, НЯМА ДА СТАНЕ повече жена.


  • UZUMAKI
   2019-08-14 at 09:39

   Аз пък си мисля, че Алмодовар не е нито за мъже, нито за жени, нито за хетеро, нито за хомо. За хора е. :)


  • kris pana
   2019-08-14 at 12:24

   Не казвам че е нищожен, а че е надценен. Всеки негов нов Филм се има за фурор и става емблематичен за киното, като цяло. Просто средно-добър творец. Май в Испания има статута на бог, но за мен не е.


  • UZUMAKI
   2019-08-14 at 12:44

   Bullshit 😄


  • kris pana
   2019-08-15 at 00:12

   иЗВИНЯВАЙ уЗУМАКИ, ЧЕ ТЕ нараних, по отношение на любимият ти режисьор. Не знаех, че си толкова всеотдаден към творчеството му.
   Имайки предвид никнейма ти- Били ми дал инфо от къде да си дръпна качествено аниме? За сина ми е.


  • UZUMAKI
   2019-08-15 at 07:39

   Sir, leave the Internet, you’re too fucking stupid.


  • kris pana
   2019-08-16 at 22:52

   Узумаки. Няма да остане кой да те дразни в добрия смисъл на думата. И един въпрос. След като съм тооолкова ТЪП, защо възвишеният ти интелект и безгранична мъдрост изобщо губи от времето си да ми отговаря.


  • UZUMAKI
   2019-08-17 at 07:43

   За да си знаеш.


  • kris pana
   2019-08-17 at 11:18

   О премъдрий. Приеми благодарност за просветлението ти към простеещият.


  • UZUMAKI
   2019-08-17 at 11:29

   Добре 😀


Коментирайте