Уилям Юбанк със сигурност е име, което заслужава внимание. След като през 2011 година изненада публиката с дебюта си „Love“, през 2014 г. успя да се утвърди като интересен и склонен към експерименти режисьор с леко подценения „The Signal“. Дълго време му трябваше, за да подготви следващия си проект, но той вече е факт. Филмът е озаглавен „Underwater” и изглежда като доста интригуващ хибрид между „Пришълецът” на Ридли Скот и „Бездната” на Джеймс Камерън. Със сигурност можем да добавим и щипка „Левиатан” към микса.

Underwater” разказва историята на група учени, които трябва да се борят за живота си след като земетресение поврежда фатално подводната им лаборатория. В опитите си да намерят решение на проблемите си, те събуждат непознато създание, което е готово на всичко, за да защити територията си. Сега хората ще трябва да се отбраняват не само от последиците от природните стихии, но и от непознато на човечеството зло.

Вижте и първия официален трейлър:

Можете да зърнете самото създание точно на сто и четвъртата секунда. Определено видяното ни допада и създава усещането за напрегнат и клаустрофобичен фантастичен трилър, в който до последно няма да е ясно кой ще оцелее и кой ще умре. Юбанк е събрал доста приличен състав в лицето на Кристен Стюарт, Венсан Касел, Ти Джей Милър, Джон Галахър Младши и Джесика Хенуик.

За разлика от предишните си два филма, Уилям Юбанк този път не е сценарист. Тази чест се пада на дуото Браян Дюфийлд и Адам Козад. Двамата нямат кой знае колко завидна кариера зад гърба си, но със сигурност не са чужди на комерсиалното кино. Първият е работил по прекрасния трилър „The Babysitter” и уестърна с Натали Портман „Jane Got a Gun”. Козад от своя страна има в портфолиото си „Джан Райън: Теория на Хаоса” на Кенет Брана и „Легендата за Тарзан”. Надяваме се, че Юбанк ще даде своя принос, защото със сигурност знае как да изненада публиката.

Ето и официалния плакат на филма:

плакат

Underwater” е режисиран от Уилям Юбанк („Love”, „The Signal”) по сценарий на Браян Дюфийлд („The Babysitter”, „Jane Got a Gun”) и Адам Козад („Джак Райън: Теория на Хаоса”, „Легендата за Тарзан”). В ролите са Кристен Стюарт („Личен купувач”, „Лизи”), Ти Джей Милър („Дедпул”, „Silicon Valley”), Венсан Касел („Доберман”, „Пурпурните реки”), Джесика Хенуик („Железният юмрук”), Джон Галахър Младши („Кловърфийлд 10”) и други.

Премиерата е на 10 януари 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. Аве и мен ма дразни да ти кажа честно. Ма ши я задавя. Ши преживей терор в стил Сефрети.😂

    2. Стюарт е непоносима твар, а филмът е точно това, което трейлърът показва: умопомрачително клише с тъпи герои (Т. Дж. Милър трябва да бъде дезинтегриран). Има един що-годе готин saving grace на финала, който обаче ще надърви само един доста специфичен тип фенове на един доста специфичен тип поджанр в хоръра. Пак е нещо де. 4/10.

    3. Споделям мнението на UZUMAKI – ужасна Кирстен Стюърт и непоносим Ти Джей Милър. Крийчърите бяха страхотни. 5/10 от мен.

  1. не знам какво кара красавици като Кристън Стюарт, Елън Пейдж , Руби Роуз и т.н. да се превърнат в грозни миризливи и некъпани лесбийки