Трейлър на „The Report” на Скот Бърнс с Адам Драйвър и Анет Бенинг

от на 2019-08-24
 

Фестивалът Сънданс е първият от календарната година, на който започват премиерите на най-очакваните филми за следващите 12 месеца. От тазгодишното издание излязоха, както винаги, доста интересни заглавия, но със сигурност това, което обра най-шумни овации и което чакаме с най-голям интерес, е „The Report” на Скот Бърнс. Филмът пося такъв огромен успех, че Amazon откупиха правата за рекордните 14 млн. долара – една от най-големите покупки, правени на фестивала някога. Досега бяхме чели само резюмета, защото страним от ревюта, но сега най-после и широката публика получава първи тийзър трейлър към предстоящия претендент за награди.

The Report” е историята на идеалистичния Даниел Джоунс (Адам Драйвър), който работи за Сенатор Даян Файнстийн (Анет Бенинг). Когато New York Times публикуват история, че ЦРУ е унищожавало записи на разпити на затворници, сенаторката дава задача на Джоунс да проведе разследване. Това разследване започва да разкрива огромния скандал и мащабното покриване на всички тактики за мъчение, които ЦРУ е прилагало на затворници след 11 септември. Разглежда се борбата за това как да бъде разкрита тази история пред народа и всички хора, които се опитват това да остане в тайна.

Нямаме думи да опишем колко се вълнуваме за този филм, дори и да нямахме завишени очаквания, заради отзивите от Сънданс. Такъв тип политически трилъри са ни любими, трейлърът е направен точно така, че да създава напрежение, от което да те побият тръпки, без да показва нищо, освен замисъла. Адам Драйвър ни е абсолютен любимец, знаем, че ще бъде перфектен и в тази роля – ако не друго, всички сме виждали колко добре знае да играе твърдо убеждение в принципи, преследването им на всяка цена, напрежение и силна емоция, която се опитва да бъде сдържана, но накрая изригва (да, Кайло Рен визираме, а това за нас е от най-маловажните роли на Драйвър). Анет Бенинг пък също е не просто изключителна, но и толкова установена актриса, че веднага искаме да внимаваме, когато тя говори – перфектна е за авторитетна фигура. Те двамата са подкрепени от много силен поддържащ актьорски екип, включващ Джон Хам, Мойра Тиърни, Кори Стол, Майкъл С. Хол и Тед Лавийн.

Филмът е написан и режисиран от Скот Бърнс, което също ни носи много добро предчувствие. Бърнс е най-известен като сценарист, основно работещ с прекрасния Стивън Содърбърг. Той е написал „Contagion”, „Side Effects” и предстоящия „The Laundromat”. Наскоро режисира и пилотният епизод на „The Loudest Voice”, но „The Report” е първият му пълнометражен филм. Въпреки това му залагаме големи надежди – той има и продуцентски „Оскар” за всеизвестния „An Inconvenient Truth” на Ал Гор, с една дума знае много добре как се прави добро кино от всички страни, дано да е успял да пренесе това и на режисьорския стол.

Прилагаме и един плакат, но първо може да видите официалния синопсис:

„The Report” е завладяващ политически трилър, базиран на реални събития. Идеалистичният Даниел Джоунс, който работи в екипа на Сенатор Даян Файнстийн, е възложен от шефката си със задача да повече разследване на прогарамата на ЦРУ за задържане и разпити, създадена след 11 септември. Упорит по природа, той презследва истината, когато други биха се отказали, а експлозивните му открития разкриват конспирация на най-високи правителствени нива да се унищожават доказателства, да се финтира закона и брутална тайна да бъде скрита от американския народ.

плакат

The Report” ще тръгне по кината на 15 ноември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • kris pana
  2019-08-25 at 04:21

  Определено очаквам 5/5

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-08-25 at 13:27

  Доста е яко, че Драйвър упорито се измъква от сянката на амортизирания комерс Стар Уорс.

  Отговор

 • X-Force
  2019-08-25 at 22:13

  Страхотен трейлър! Чуден постер! Содербърг не се спира и постоянно участва по един или друг начин в интересни проекти. Ще се гледа задължително.

  Отговор

Коментирайте