death_of_dick_long_20190817

A24 продължават да ни изненадват с неочаквани и нестандартни филми, всеки от които ни е любопитен по различен начин. Последното предложение ни грабва още от заглавието, защото демонстрира точно любимия ни тъпанарски детски хумор, а от заглавието натам става все по-привлекателен. Въпросното заглавие – „The Death of Dick Long“. Режисьорът – Даниел Шайнaрт.

Ако не се сещате за името, веднага ще ви обясним защо (и трябва да) се вълнуваме – Шайнарт е половината от режисьорското дуо The Daniels, които направиха незабравимо прекрасния „Swiss Army Man“ през 2016 г. Тогава те ни убедиха безпрекословно в откаченото си мислене, което успява да обърне най-неочакваната и скандална идея в невероятно емоционално и истински въздействащо изследване на герои.

Заради този един несравним кредит нямаме търпение да видим новото му нестандартно хрумване, което поне по трейлъра изглежда да е именно такова. Имаме скандална завръзка, която обаче не е акцентът във филма – далеч по-важни са героите и тяхното емоционално пътуване, поръсено с голяма доза хумор. Гледайте трейлъра на „The Death of Dick Long“ сега:

Да, историята се върти около това, че Дик Лонг е умрял, но двамата му приятели Зик и Ърл, заедно с хората в живота им, са тези, чието пътуване ще проследим. Полицаите разследват, жените задават неудобни въпроси, а пък горките Зик и Ърл трябва да преживяват смъртта на приятеля си и, евентуално, вината, която носят за случилото се. Всичко това поставено в малък град в Алабама, където всеки познава всеки и не можеш да избягаш от случилото се никъде. Звучи като рецепта за доста интересно изследване на герои при всеки случай. Трейлърът обаче, освен че изглежда чудесно, ни показва именно това нестандартно, може би неподходящо за много ситуации чувство за хумор, в което се влюбихме в „Swiss Army Man“.

плакат

Още веднъж, режисьор на „The Death of Dick Long“ е Даниел Шайнерт („Swiss Army Man“), по дебютния сценарии на Били Чу. Актьорският екип включва Майкъл Абът, Вирджиния Нюкъм, Андре Хайланд, Сара Бейкър, Джес Уайкслър, Сунита Мани, Рой Ууд Мл., Попи Кънинхам и Джанел Кокран.

Премиерата е насрочена за 24 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *