Първи поглед към „Mrs. America” с Кейт Бланшет и Роуз Бърн

от на 2019-08-08
 

След като преди около година разбрахме, че носителката на две награди „Оскар“ и повелителка на нашите сърца Кейт Бланшет ще влезе в ролята на Филис Шлафли в сериал на FX, днес виждаме и първите кадри. За Бланшет това ще бъде първа телевизионна роля в епохата на „престижната телевизия”, но това на този етап вече никак не е изненадващо – практически всички филмови звезди започнаха да се възползват от огромните пари и артистичната свобода, която телевизиите предлагат за разказване на провокативни и заплетени истории.

Сериалът, в който ще имаме честта да гледаме великата Бланшет, се нарича „Mrs. America” и ще ни позволи да я гледаме в една изключително сочна роля. Филис Шлафли е била консерваторка, която е на върха на кампанията срещу подема на феминизма в Щатите през 70-те години. Докато феминисткото движение се бори за въвеждането на Резолюцията за равни права, Шлафли в ролята си на консервативна християнка застава на чело на опозицията на тази борба. На нейното движение се отдава и заслуга за създаването на Моралното Мнозинство – консервативна политическа организация, която дълбоко въздейства на политическите събития в Щатите през 80-те години. Сериалът ще предаде събитията от гледната точка на Шлафли, което смятаме за доста интригуващо, най-вече заради това, че най-често виждаме всякакви политически борби, предадени от типичната за Холивуд либерална гледна точка.

Бланшет обаче няма да бъде сама – към нея в „Mrs. America” се присъединяват куп други добри актриси. Роуз Бърн ще влезе в ролята на Глория Стайнем – един от най-силните и популярни гласове на феминисткото движение в този период. Марго Мартиндейл ще играе Бела Абзуг, Трейси Улман ще влезе в ролята на Бети Фрийдан, Узо Адуба ще бъде Шърли Крисхолм, а Елизабет Банкс – Джил Ръкелсхаус. Последното, но съвсем не най-маловажно попълнение е Сара Полсън, чиято героиня се казва Алис, която не е исторически персонаж, а изглежда ще бъде „погледът на публиката” към събитията. Към дамите се присъединяват Джон Слатъри като съпруга на Филис Шлафли – Фред, а Джеймс Марсден ще играе републиканския конгресмен Филип Крейн.

По-надолу прилагаме първите кадри на главните участници и с радост споделяме, че освен интересната тематика, визуално всичко ни изглежда страхотно. 70-те години като цяло са много добро време за екранизация днес, защото модата и цялостната атмосфера седят много добре на екран. Всички героини изглеждат прекрасно и доста си приличат с историческите личности, особено Бланшет и Бърн. Можете да разгледате снимките по-надолу.

елизабет банкс EBU-i70WsAA-Os122 EBU-i70WsAA-Os1 EBU8GfyWwAAPwF6 EBU6Cy8X4AE2SLc EBU6b-xWsAIpO1k EBU6aKRXkAAjeDy

Кейт Бланшет ще бъде изпълнителен продуцент на „Mrs. America”, заедно с шоурънърката Дави Уолър. Първите два епизода от общо девет са режисирани от Анна Боден и Райън Флек, които заедно режисираха „Капитан Марвел”.

Лимитираният сериал се очаква да се излъчи по FX през 2020.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте