Пълен трейлър „The Morning Show“ със Стив Карел и Дженифър Анистън

от на 2019-08-20
 

Дни след като излезе първоначалният тийзър за първия сериал на стрийминг платформата Apple TV+, сега вече имаме и пълен трейлър. И докато от тийзъра не ни ставаше ясно какво ще представлява „The Morning Show”, сега  започваме да добиваме картинка в главата си, която обаче е доста по-различна от това, което първоначално си представяхме. Защото ако Apple TV+ ще продължават да окачествяват този сериал като комедия-драма, то това ще трябва да е някаква комедия, която ние не разбираме – от доста драматичния вариант.

В драмата няма нищо лошо, напротив на нея продължава да се гледа като „най-престижния” жанр в Холивуд, до такава степен, че всички сякаш вече сме привикнали да гледаме само и единствено на тежките драматични филми и сериали с очите и стандартите си за награди и за „сериозно кино”. Дали това е оправдано и правилно, или не, е съвсем друг въпрос, просто ни е странно защо Apple TV+, точно с пускането си на платформата, за която това ще бъде първият сериал, не наблегнат именно на това, а се опитват да размият възприятието на публиката, така че едва ли не да „има по нещо за всеки”. Защото ако някой в момента тук очаква комедия, ами доста ще бъде разочарован. Затова пък ако очакваме сериозна, страшно актуална за днешен Холивуд драма, е тогава гледаме със съвсем друг поглед на този трейлър:

The Morning Show” ще ни разкаже за Алекс – водеща на американско сутрешно предаване, чиято роля е поверена (в доста мета ход) на Дженифър Анистън – „любимката на Америка”. Алекс трябва да застане пред публиката и да им обяви, че нейният дългогодишен колега и партньор в предаването Мич Кеслър (Стив Карел) е уволнен, заради обвинения в неправомерно сексуално поведение. Загатнато е обаче, че обвиненията може да не са напълно верни, или поне да не се възприемат като верни от публиката. Междувременно продуцентите на предаването, с пълна пара опитвайки се да контролират щетите, наемат Брадли Джаксън (Рийз Уидърспуун) – идеалистична журналистка, която ще трябва да се научи да работи с героинята на Анистън без да бъде изядена.

От тези първи кадри ни се струва, че актьорите са поставени изключително добре в ролите си. Карел изглежда да е като преувеличена драматична роля, която обаче не е централната за сериала, което доста добре ще му пасне. Анистън е хем в споменатата роля на „любимката на Америка”, с която тя е повече от запозната, хем ще играе известна и успешна жена на силова позиция, която с отминаването на годините ще трябва все повече да се доказва, че още е значима – роля, която също смятаме, че няма да й е чужда. Рийз Уидърспуун пък както обикновено е в позицията на леко ококорената, невинна и искрена сияйна светлина на всичко добро и честно на света – дали обаче няма да дойде от нея изненадата, и именно нейната героиня да е тази, която ще се окаже най-интересна и многопластова? Съвсем не бихме се учудили.

Актьорският състав е допълнен с още любимци в малки и големи роли, започвайки от винаги стабилните и адски чарони Били Кръдъп и Марк Дюплас, които играят продуценти на предаването. Гугу Мбата-Роу, Нестор Карбонел, Бел Паули и Карен Питман дооформят каста. Зад камерата на „The Morning Show” освен това застават две много сериозни имена – Кери Ерин като шоурънър и изпълнителен продуцент, а Мими Ледър като режисьор и продуцент. Няма да се отплесваме с всичките им сериозни кредити, ще споменем само, че Ерин е създателка на многократно награждавания „Bates Motel”, а Ледър последно работи по криминално недостатъчно популярния „The Leftovers” и режисира „On The Basis of Sex”.

За „The Morning Show” официална премиерна дата все още няма, единствено се знае, че ще бъде тази есен.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте