Джонатан Голдстийн и Джон Франсис Дейли в преговори да режисират „Dungeons & Dragons“

 

Светът на “Dungeons & Dragons” е изпълнен с много магически създания, битки и приключения, за които всяко едно въображение може да мечтае. Въпросът е защо досега не сме видели качествен филм по тази толкова популярна игра. Hasbro и Paramount Pictures са се заели с нелеката задача да се опитат отново да пренесат магията на голям екран. Двете студия водят преговори с дуото Джонатан Голдстийн и Джон Франсис Дейли, които да оглавят гласения за 2021 година филм.

Двамата режисьори нямат кой знае какъв опит във фентъзи жанра и е много спорно как биха се справили с подобна задача. Зад гърба си те имат само комедията “Ваканция” (“Vacation”) и доста добре приетата от критика и зрители екшън комедия “Нощни игри” (“Game Night”). С повече успех като сценаристи, те най-вероятно ще се намесят и в подготвения от Майкъл Гилио сценарий. Джонатан Голдстийн и Джон Франсис Дейли доскоро бяха гласени да режисират самостоятелния филм за Светкавицата на DC Comics, но след отпадане поради творчески различия, календарът им е свободен, за да започнат работа веднага.

Припомняме ви, че по “Dungeons & Dragons” вече има три опита за пълнометражна екранизация – през 2000, 2005 и 2012 година, последните два от които директно на видео. Нито един от тези филм обаче не успява да улови духа и атмосферата на популярния франчайз и бързо потъват в забрава. Дали този път студиото ще успее да представи адекватна и интересна история, както и богат и пъстър свят? Ще трябва да почакаме, за да разберем.

Имайки предвид, че ни чакат адаптации по “Властелинът на пръстените” и “Вещерът” на малкия екран, Paramount и Hasbro много ще трябва да се постараят, за да не разочароват феновете. Обещанията са за продукция с мащабите на “Warcraft: Началото”, дано не си останат само с тях. Със сигурност ни се иска да видим докъде може да стигне въображението на сценаристите. Светът на “Dungeons & Dragons” е изпълнен с много магия, пъстри и колоритни създания и битки безброй. Ние определено ще следим за развитие по темата. На този етап няма абсолютно никаква информация, но се надяваме в най-скоро време това да се промени.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте