Пълен трейлър на фантастичната поредица „Carnival Row” с Кара Делевин и Орландо Блум

от на 2019-08-07
 

С приближаването на края на август Amazon Prime добавя акценти около сюжета на предстоящата премиера – „Carnival Row” с участието на Кара Делевин и Орландо Блум. След първия тийзър и въвеждащите истории, разказани в кратки промо-клипове от двамата главни герои, сега идва време за официален трейлър.

Доволни сме от видяното, защото присъства сериозна мрачна нотка и макар да го определяме като своеобразна хаотична мозайка от кадри, композирана за привличане на вниманието на зрителите, все пак според нас той изпълнява задачата си – кара те да се запиташ какво точно се случва в тази история, провокира любопитство към героите, представени във фантастичния град Бург, както и към любовната история, послужила за основа на този фентъзи-стиймпънк нео-ноар.

В една алтернативна вселена, населена с магични същества, Викторианската ера може би би изглеждала точно така. С темите за войната, преследването на различните, в търсене на справедливост и правосъдие сюжетът може да прозвучи забележително актуално – вероятно точно това целят създателите на поредицата в Amazon Prime. Рене Ечевария („Star Trek”, „Castle”, „Medium”) е изпълнителен продуцент и шоурънър; режисьори са Джон Амиел (4 епизода), Анна Форестър и Анди Годар (всеки по 2 епизода), както и Пол МакГигън, който участва и в екипа на изпълнителните продуценти; там е и Травис Бийчъм („Pacific Rim”, „Clash of the Titans”), автор на оригиналния сценарий „A Killing on Carnival Row”, появил се в първото издание на „Черния списък” на Холивуд от 2005 година. За незапознатите ще припомним какво може да очакваме от историята:

Действието в „Carnival Row” се развива в град на име Бург. След като войната достига всички кътчета на известната реалност, митичните създания напускат родните си места и търсят спасение в града, а там напрежението между гражданите и имигрантите продължава да расте… Застрашени от хората, на тях им е забранено да живеят, да обичат или да летят на воля. Но дори и в мрака се прокрадва надежда – един детектив от хората и една фея се впускат в опасна връзка. Крехкият мир в града изчезва, когато една поредица от убийства разкрива чудовище, което никой не би могъл да си представи…

Делевин и Блум са начело в актьорския екип с ролите на феята Винет Стонмос и детектив Райкрофт Филострат. В сериала участват още Дейвид Гаяси като тайнствения фавн-богаташ, който се мести в човешки квартал като предизвикателство към социалния ред; Карла Хром в ролята на Турмалина, остроумна фея-поетеса, изгнаник от разкъсвана от война родина; Индира Варма като Пити Брейкспиър, изкусна владетелка от семейство, което управлява цял град; Тамзин Мърчант в ролята на Имоджин Спърнроуз – млада жена, която иска с помощта на фавна да промени съдбата и богатството на собственото си семейство; в актьорския екип са още Саймън МакБърни, Алис Крайг и Джаред Харис.

Подготвяните осем епизода от поредицата ще бъдат пуснати по Amazon Prime Video на 30 август 2019 – за най-големите нетърпеливци ще бъде удобно да отделят голяма част от последния уикенд на последния летен месец, за да се потопят в атмосферата на „Carnival Row”…

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте