Матрицата“ е безспорно един от най-добрите екшън/сай-фай филми за всички времена. Без значение какво мислите за продълженията му, трилогията на братята Уашовски пожъна огромен успех преди повече от 15 години и се записа в кино историята като едно от най-известните заглавия. Оттогава непрестанно се говори за някакъв вид продължение или spinoff на историята, но колкото повече слухове излизаха и си отиваха, толкова повече идеята за потапяне отново в света на Уашовски се превърна в мираж.

Днес нещата се промениха коренно, след като благодарение на Variety можем да потвърдим официално, че Лана Уашовски ще се завърне да напише и режисира новия все още неозаглавен филм от поредицата. Киану Рийвс и Кери-Ан Мос също ще влязат отново в обувките на Нео и Тринити. Лана ще работи по сценария заедно с Александър Хемън и Дейвид Мичъл, като се очаква снимките да започнат през 2020 година.

Дълбоко в себе си знаехме, че рано или късно това щеше да се случи, но все се надявахме, че съдбата ще е благосклонна и Холивуд няма да припари до поредицата. За съжаление, живеем във времена, където познати стари заглавия и герои са спасителните сламки за студиата и всеки е отчаян да направи някой друг долар на гърба на нещо качествено.

Две неща правят моментално впечатление: първо – очевидно Лили Уашовски няма да помага на Лана в заснемането на новия филм, което е изключително любопитно, имайки предвид, че те заедно заснеха трилогията; второто е, че съдбите на Нео и Тринити приключиха окончателно в „Матрицата: Революции“ и не виждаме как героите им биха били върнати обратно на екран, без обяснението за това да звучи нелепо. И все пак е добре, че ако въобще ще се прави продължение, Warner са заложили на хората, които превърнаха франчайза в това, което е.

Ето какво казва и Лана Уашовски в кратко изявление по случая:

Много от идеите, които обсъждахме с Лили преди 20 години, са още по-релевантни днес. Радвам се, че имам тези герои отново в живота си и за поредния шанс да работя със страхотните ми приятели.

Оставаме равнодушни на този етап и ще следим бъдещото развитие на този така чакан проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Това е някаква шега нали, двеста тире триста милиона с R рейтинг в днешни времена 🤣

  2. Great news…I want a half-hour chase without any CGI …
    If they put in some half-baked story beforehand, it will work ….

  3. oh boy…… Кирчо още младее ама каката вече са я налазили бръчките….абе ще видим.

  4. В Джесика Джоунс Кари Ан Мос прилича на баобаб с пола.. Не виждам как ще стане Тринити отново, освен ако историята не е за баба Тринити и дядо Нео и техните внуци…

  5. Всичко зависи от идеята. На швестерите ми харесва само Матрицата и Облака атлас. Имали някакъв сериал, но четах че бил някаква гей-джендърска простотия и го пропуснах. Дано дори само единият швестер постигне добро ниво с добра история. И да доста остаряха Нео и Тринити.

    1. Sense8 е невероятно красиво заснет сериал, особено първия сезон. Но ако ви притесняват гей секс сцени и второстепенната сюжетна линия за проблемите на „гей-джендърите“, може би добре сте го пропуснали. Но е доста повече от това.

  6. Чудя ви се пичове, защо нито дума за един невероятен сериал Yellowstone на Кевин Костнър и Тейлър Шеридан? Сериала кърти зъби

    1. Добър е. Но завръщането на русия, бе малко прибързано от сюжетна линия. Явно са го претупали или изрязали. Хареса ми другия-бъдещият политик. Ще има хубави и гъвкави нишки във втория сезон. За 1-ят от мен 4/5