Джеймс Уан ще режисира нов хорър филм за New Line Cinema

 

Ако направите анкета със заглавие „Кой е най-известният хорър режисьор за последното десетилетие?“, то е доста вероятно всички да посочат Джеймс Уан. Кой да предположи, че след успешния му дебют с „Убийствен пъзел“ преди 15 години, Уан ще се превърне в икона в хорър жанра.

Името на Джеймс Уан стои зад създаването на три от най-успешните хорър поредици за всички времена – „Убийствен пъзел“, „Коварен капан“ и най-вече „Заклинанието“, която даде началото на The Conjuring Universe, включваща доста печеливши заглавия, на които Уан е продуцент. Той е отговорен и за множество самостоятелни трилъри и хоръри, може би най-добрата част от поредицата „Бързи и яростни“, както и за много успешния солов филм за „Аквамен“. Всичко това е повече от стабилен материал, създаден за отрицателно време и изглежда режисьорът няма намерение да забави темпото.

Благодарение на колегите от Deadline става ясно, че преди Джеймс Уан да се захване с „Аквамен 2“, той ще се завърне към жанра, който го изстреля в Холивуд и ще заснеме нов хорър за New Line Cinema. За момента сюжетът се пази в тайна, но е ясно, че Уан ще режисира и ще напише сценария в сътрудничество с жена си Ингрид Бису. Той ще бъде и продуцент заедно с Майкъл Клиър. Очаква се снимките да започнат тази есен в Ел Ей, а премиерата да е през 2020 година.

Последният хорър филм, който Джеймс Уан засне, бе „Заклинанието 2“ от 2016 година, а през изминалите няколко седмици стана ясно, че той ще продуцира бъдещия нов филм по видео играта „Mortal Kombat“ и „Заклинанието 3“.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван Тевекелов
  2019-08-02 at 11:07

  Ако Аква 2 е същата инфантилна шарения и ефекти на компютърна игра, спестете ни го. Относно най-добрата част(ако е възможно) от Бързите, то тя е може би бразилската серия!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-08-02 at 15:37

  Стискаме му палци да вземе да направи най-сетне нещо оригинално :)

  Отговор

  • X-Force
   2019-08-02 at 18:13

   SAW беше оригинален 😉


  • UZUMAKI
   2019-08-02 at 23:09

   Бих поспорил, но ме мързи 😀


  • X-Force
   2019-08-03 at 01:04

   Готов съм за дискусия ако се надъхаш някой ден 😂😉


  • UZUMAKI
   2019-08-03 at 09:34

   “Седем” среща “Кубът”, nuff said. :) Уан е крайно банален на идейно и на жанрово ниво, но е отличен в занаята си като изпълнение. Кариерата му до момента е 6/10. Който иска естетизиран, ефектен, дълбок и оригинален качествен хорър, търси другаде.


  • X-Force
   2019-08-03 at 15:53

   Макар да съм съгласен с всичко, което казваш, една част от мен крещи “Не е точно така!” 😂 Огромна част от класическите и обичани хоръри са инспирирани до някаква степен и стъпват на базата на предишни такива. Въпреки че SAW силно наподобява изброените от теб филми, в крайна сметка Jigsaw е сериен убиец с мотиви какъвто не сме виждали досега. Повечето от капаните му са доста по-лични и имат смисъл за разлика от видяното в Куба. Куклата Били достигна ниво на разпознаваемост и се превърна в поп-културен феномен като ръкавицата на Фреди или хокейната маска на Джейсън. Развръзката в края на филма и как тя се отразява на главните герои е също нещо, което накара филма да изпъкне от повечето имитации в жанра. Мога да изброявам още, но ме мързи…

   Тия разговори са за очи в очи на по чаша уиски – по нета не е забавно 😂 Може да продължим като се видим на маса 😉


  • UZUMAKI
   2019-08-04 at 01:38

   Jigsaw e просто Джон Доу за ширпотреба – същата концепция, но в по-екстремна среда. :) Филмът беше хит, има нелоши визуални неща вътре, които безспорно си се превърнаха в меми, но нищо специално. Даже в контекста на поджанра torture porn не доведе до сериозно раздвижване… ако не броим средняшките “Хостел”-и. Куклата пък не спира да ми напомня на онази от “Deep Red”. Да не говорим, че продълженията превърнаха “Saw” в болезнено репетативен и банален франчайз… с претенция без покритие за нещо повече. Ако говорим за наистина чудесни филми в тази посока, които се появяват горе-долу по същото време и показват по-крайното насилие и страданието в камерна среда, но имат някаква любопитна морална/философска теза, то моят фаворит е “Martyrs”.


  • X-Force
   2019-08-05 at 19:29

   Уан потвърждава, че филмът ще е по оригинална идея :)

   “There’s been a bit of speculation as to what my next project is… all I’ll say is, I’m super excited to go back to my indie roots with this hard-R thriller. An original horror idea (not a reboot/remake or anything based on existing IP) with old school, practical effects and no giant, blue screen sets.”


  • UZUMAKI
   2019-08-05 at 20:59

   Не е истина колко съм “развълнуван” 😀


  • X-Force
   2019-08-05 at 20:59

   Личи ти 😀


 • kris pana
  2019-08-02 at 23:22

  Не знам за авамен, но Уан ще е подходящ,като продуцент за новия Мортал комбат.

  Отговор

 • Kal-El
  2019-08-05 at 11:04

  Ще видим. След онова хорър-шоу наречено Аквамен…

  Отговор

 • kris pana
  2019-08-05 at 13:36

  Не съм гледал Аквамен. Доколкото разбрах една доста добра екшън сцена с някакво преследване и холивудски простотий.
  Но като организатор и зад кадър ще е полезен за Мортал комбат. Аз съм луд фен на първия такъв. Дона направят нещо добро, защото 2-та част на мисля Леонети за малко да ме откаже от филмите въобще-най-тъпият филм след Познай кой.

  Отговор

 • pavel717
  2019-08-05 at 18:49

  във вашето село на кое викат „простотий“ ?

  Отговор

Коментирайте