Дейвид Бениоф и Дан Уайз сключиха мащабна филмова и телевизионна сделка с Netflix

от на 2019-08-11
 

дейвид бениоф и дан уайз

Меко казано ще е, ако кажем, че осмият и последен сезон на „Игра на тронове“ успя да разочарова мнозина (може да чуете мнението по темата на част от екипа ни в специалния тематичен епизод на подкаста ни – Inglourious Kunts), а за това логично бяха обвинени създателите на сериала Дейвид Бениофи и Д. Б. Уайз. И въпреки огромната както аргументирана критика, така и безцелен хейт, които се изсипа в интернет, въобще не се изненадваме, че двамата сценаристи и продуценти продължават пълен напред, но този път не с HBO, а със стрийминг гиганта Netflix.

Това означава, че двамата създатели на един от най-култовите сериали  застават редом до Райън Мърфи и Шонда Раймс, които вече преди няколко години сключиха мащабни ексклузивни сделки с Netflix. Разликата в сделката на Бениоф и Уайз е, че те остават свободни да работят и по проекти извън тези, които ще подготвят за Netflix. Някои, от които включват продуцирането и писането на сценария (режисирането?) на нова трилогия от света на „Star Wars” (това е трилогия, която се различава от тази, която Райън Джонсън ще създаде) и проект за Кърт Кобейн, подготвян за Universal.

 

Всъщност Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайз са били на пазара в продължение на няколко месеца и в борбата за сключване на сделка, освен Netflix са участвали HBO, където двамата са работили в продължение на десетилетие, както и Disney, Comcast, Amazon и Apple. Въпреки че няма източници, които да са потвърдили напълно тази информация, в сайтове като Deadline се говори, че сделката им с Netflix е била със сигурност в 9 цифрения диапазон и става дума за нещо между 200 и 300 милиона долара. Не знаем какви са били другите оферти, но предвид всичко случило се в последните месеци сме доста изненадани от високата сума, която им е предложена, но трябва да имаме предвид и това, че Netflix, за разлика от компании като Apple и Disney, е с дългогодишен опит в стрийминг сферата. Отделно компанията има изключителен достъп до международния пазар (все пак функционира в над 190 държави), което обяснява защо Бениоф и Уайз биха се съгласили да работят точно с тях.

ted-sarandos-20190811

Ето какво споделя Тед Сарандос, който е главен творчески директор на Netflix за добавянето на Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайз към творческия им екип.

Радваме се да посрещнем майсторите разказвачи Дейвид Бениоф и Дан Уайз в Netflix. Те представляват истинска креативна сила и са успели да радват световната публика със своето епично разказване на истории. Нямаме търпение да видим какво ще донесе тяхното въображение на екипа ни.

Самите Бениоф и Уайз споделиха в интернет, че въпреки раздялата им с HBO тяхното време там никога няма да бъде забравено, но все пак са изключително благодарни на Netflix за интереса към тях и нямат търпение да започнат да изследват новите възможности, които те им предоставят.

Да си признаем след случилото се с финалния сезон на „Игра на тронове“ и ние нямаме търпение да видим какво са подготвили двамата създатели и дали ще успеят по някакъв начин да спечелят уважението на хората отново. Със сигурност новият път, по който са поели Бениоф и Уайз предлага много нови възможности, важното е да видим дали двамата разказвачи ще успеят да се възползват от тях. А ние ще се опитаме да ви информираме веднага, когато разберем за първият проект, който двамата ще поемат под крилото на стрийминг гиганта.

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2019-08-11 at 16:54

  Тия двамата доказаха, че са добри в адаптирането, но като дойде момента да разкажат нещо свое и се оакаха стабилно. Дано им се получат нещата, но нещо ме кара да се съмнявам – освен за Нетфликс, нямаше ли да пишат и за Star Wars? Да не стане накрая да са с 25 дини под една мишница и да претупват сезоните 😂

  Отговор

 • Иван
  2019-08-11 at 18:15

  Доколкото чух, Райна Джонсън няма да се занимава с Междузвездни войни вече?

  Отговор

  • Riddick
   2019-08-11 at 18:31

   дай Боже


  • UZUMAKI
   2019-08-11 at 22:18

   То това е хубаво, ама тя белята вече е направена…


  • k
   2019-08-12 at 23:04

   Според мен епизод 8 е по-добър от №7, чисто плагиатство от Нова надежда. Бях ядосан на излизане от киното. За малко да си тръгна по-рано


Коментирайте