марин скорсезе

Почти две години изминаха, откакто видяхме първите задкулисни снимки на дългогодишния „passion” проект на Мартин Скорсезе „The Irishman”, който събира на екран Робърт Де НироДжо ПешиАл Пачино и Харви Кайтел. Причината толкова време да не видим нищо друго от филма (тийзърът преди шест месеца не се брои, тъй като не разкрива абсолютно никакви кадри) е, че за целите на историята, актьорите ще бъдат подмладени чрез специална технология, която изисква доста време и… пари (покрай което пък вървяха слухове за изразходвани над 200 млн. долара, но вчера Netflix ги опровергаха, като разкриха, че бюджетът е 160 млн.).

Лично ние не виждаме как това пречи да видим поне една-две снимки на главните действащи лица като възрастни, но все пак не знаем каква е основната идея на Скорсезе и в крайна сметка му имаме пълно доверие, че подобна рекламна стратегия е най-добра за филма. И в този ред на мисли, нямаме притеснения, че някой иска да скрие степента на „катастрофата“ с това подмладяване, което, нека не се лъжем, има потенциал наистина да провали филма.

В крайна сметка, съвсем скоро ще разберем какво ни очаква, защото дългогодишната одисея на „The Irishman” към екраните е на път да приключи този септември, когато филмът ще открие 57-то издание на филмовия фестивал в Ню Йорк. По този повод, вчера се появиха и първите официални снимки. Вижте ги.

 

робърт де ниро и ал пачино де ниро и джо пеши

На този етап всичко изглежда чудесно. Ако има някакво притеснение, то по-скоро е плод на внушение, вследствие на информацията, която имаме, и специфични очаквания, свързани с нея, отколкото защото наистина има нещо неестествено и „uncanny“ в начина, по който изглеждат трите легенди. Чакаме трейлър, за да видим повече и да получим по-добра представа какво ни очаква. На този етап обаче, дори и само заради Скоресезе фактора, тези очаквания са за нещо голямо и качествено.

Припомнямае, че „The Irishman” е по сценарий на носителя на „Оскар” Стив Зейлиън („Списъкът на Шиндлер”, „Бандите на Ню Йорк”), базиран на романа на Чарлс Брант I Heard You Paint Houses”, който разказва за живота на профсъюзния представител и наемен убиец на мафията Франк „Ирландеца” Шийран (Де Ниро), отговорен за над 25 убийства и свързван с превърналата се в легенда смърт на Джими Хофа (Пачино). Самият Шийран твърди, че убийството на Хофа му е поръчано от мафиота Ръсел Бъфалино (Пеши).

Още веднъж, режисьор е Мартин Скорсезе, а в останалите роли са Ана Пакуин, Харви Кайтел, Боби Канавале, Рей Романо, Стивън Греъм, Катрин Нардучи, Дж. Ч. Макензи, Крейг Винсент и др.

Премиерата на „The Irishman” е на 27 октомври на фестивала в Ню Йорк.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *