Netflix готвят голям игрален сериал по „Sandman“ на Нийл Геймън

от на 2019-07-01
 

Никога не сме крили, че не сме сред най-големите фенове на Нийл Геймън, но дори и тези от нас, които го харесват най-малко, не отричат качествата на емблематичната му комиксова поредица „Sandman“ и биха се радвали да я видят реализирана на екран. Само че през последните няколко десетилетия, опити за адаптирането ѝ, така да се каже, все удряха на камък. Сега обаче в играта се намесват Netflix, а както знаем, при тях нещата се случват.

The Hollywood Reporter съобщават, че стийминг гигантът е откупил правата за превръщането на „Sandman“ в игрален сериал, като цената за това удоволствие е най-високата в историята на телевизионните сделки на Warner Bros. Сценарият на поредицата ще бъде написан от Алън Хайнбърг („Жената чудо“), който ще бъде и шоурънър, а създателят на комикса Нийл Геймън ще влезе в ролята на изпълнителен продуцент, наравно с Дейвид Гойър. Засега няма информация кой ще изпълнява главната роля, но едва ли ще е някой от вече обсъжданите Джоузеф Гордън Левит, Том Хидълстън или Бенедикт Къмбърбач.

Припомняме, че „Sandman” се фокусира върху Морфей – безсмъртно същество, което контролира света на сънищата. Негови братя и сестри са същества, известни като Безкрайните – Смърт, Желание, Отчаяние, Лудост, Разрушение и Съдба. В хода на поредицата, съдържаща много от запазените марки на Геймън (антропоморфни персонификации на множество метафизични сили) Морфей, още известен като Сън, се научава, че понякога промяната е неизбежна.

Sandman” се издава от Vertigo от януари 1989 г. до март 1996 г. и съдържа общо 75 броя. Тя има сериозно влияние върху фентъзи жанра и комиксите в частност и е една от малкото поредици, които влизат в класацията на New York Times за бестселъри, наравно с „Maus“, „Watchmen“ и „The Dark Knight Returns“. Надяваме се този успех да се трансформира и в подготвяната адаптация. Този път нямаме съмнения, че ще се осъществи, но ще си запазим правото да сме скептични до последно за качествата ѝ.

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2019-07-01 at 16:17

  Защо трябва Гойър винаги да се меси в комиксови адаптации? Името му вече причинява повече притеснение отколкото ентусиазъм. И все пак – евала, че правят нещо с комикса. Чакам с интерес!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-07-02 at 12:37

  Само да не е като „Прийчър“, плс.

  Отговор

 • kris pana
  2019-07-03 at 23:28

  Ако говорим за анимация, то аз гледам аниме. Не ме вълнуват западните такива. Но явно това е нещо добро, което съм пропуснал. Прийчър беше на моменти, но не грабна. Нещо липсваше. Сериал все пак.

  Отговор

Коментирайте