Хидео Наката е име, което няма нужда от представяне, особено в родната му Япония, когато говорим за майстори на ужаса. Неговата адаптация на книгата на Коджи Сузуки „Ring” със същото име от 1998 година е основен виновник и за вълната американски римейк филми по японски модерни страшилища. Сигурни сме, че всички си спомнят версията на Гор Вербински от 2002 г. „The Ring” („Предизвестена смърт”), която успя да уплаши света. Самият японски режисьор прави своя холивудски дебют с продължението три години по-късно, но филмът се проваля с гръм и трясък.

Сега Наката се завръща към злото, което сам освободи на голям екран, с нов филм от поредицата, озаглавен „Sadako”. Припомняме ви, че Садако е основният антагонист – отмъстителен дух, който е загубил живота си по трагичен начин и убива всеки, докоснал се по някакъв начин до трагедията. Вижте и трейлъра:

От кратката реклама се вижда, че „Sadako” ще предложи достатъчно зловеща атмосфера и няколко познати момента от старите филми. Все пак новият прочит ще модернизира митологията, за да бъде по-близо до съвременната публика. Видеокасетите вече са отживелица, затова създателите са избрали youtube като метод на пренасяне на проклятието. Малко мътно е как точно се случва това, но ще стане ясно, когато филмът се появи по кината, а за нас най-вероятно по дигитални платформи и физически носители.

Sadako” ще разказва историята на младата психиатърка към местната болница Маю Акигава, чийто по-малък брат Казума се опитва да заснеме градската легенда Садако и да я излъчи посредством youtube канала си. Той успява да постигне това със завиден успех, отприщвайки проклятието на мъртвото момиче върху света. Много скоро сестра му, в опит да разбере какво се е случило с него, въвлича себе си и всички около нея в безкраен кошмар, от който на пръв поглед няма изход.

Sadako” се явява рибуут на цялата поредица и ще използва книгите на Сузуки като вдъхновение, а не източник. Филмът ще бъде по-близо до появилите се преди няколко години „Sadako 3D” и „“Sadako 2 3D”, отколкото до оригиналния „Ring” и неговото продължение „Ringu 2”, също режисирано от Хидео Наката. Филмът вече дебютира в Япония в края на май месец, но за момента липсва европейска или щатска дата. Все пак Северна Америка имаше възможност да го гледа в Канада на течащия в момента Fantasia International Film Festival.

Вижте и официалния японски плакат:

плакат

Sadako” е режисиран от Хидео Наката („Ring”, „Dark Waters”) по сценарий на Нориаки Суджихара („Sadako 2 3D”). В ролите са Илайза Икеда, Хироя Шимизу, Такаши Цукамото, Химека Химеджима, Рен Кирияма и други.

Филмът вече беше показан в Япония и няколко фестивала, а световната му премиера тепърва предстои.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Rings наистина беше боза, но ревютата след фестивала в Канада са даже по-катастрофални и от американската версия 🙂 Като цяло ще е по-добре от Садако 3Д, който също не ставаше за нищо, но май няма да е много по-добре 🙂

  2. Тая поредица се изтърка преди 20 години – защо продължават да „бъркат в кладенеца“ хиляди пъти с надеждата „водата“ да си е променила цвета? Някои неща просто трябва да бъдат оставени на мира и да не се пипат повече…

  3. Какво беше с добрия стар КРУДЖ 2 ? Или оная странност Студени риби.