Мрак, трудности, изпитания, пренебрежение – за тяхна зла участ това е средата, в която живеят магическите същества в „Carnival Row” – фентъзи-ноар, създаден в нео-викториански стил. Новата поредица на Amazon Original Series е продуцирана от Legendary Television и беше очаквано да се видят нови детайли от нея на Comic-Con-сборището – та нали част от главните герои са фантастични създания, които съвсем скоро ще се превърнат в „теми” за подбор на автентични костюми от страна на бъдещите фенове…

Действието в „Carnival Row” се развива в град на име Бург. След като войната достига всички кътчета на известната реалност, митичните създания напускат родните си места и търсят спасение в града, а там напрежението между гражданите и имигрантите продължава да расте… Предлагаме ви да видите представянето на феята Винет и детектив Файло, в чиито роли са Кара Делевин и Орландо Блум, както и още един тийзър, в който се загатва за многообразието на гражданите на Бург…

Тези своеобразни уводни думи към подготвяната в осем епизода история са интересен начин за представяне на новия, непознат свят, населен с имигранти от митологията. Застрашени от хората, на тях им е забранено да живеят, да обичат или да летят на воля. Но дори и в мрака се прокрадва надежда – един детектив от хората и една фея се впускат в опасна връзка. Крехкият мир в града изчезва, когато една поредица от убийства разкрива чудовище, което никой не би могъл да си представи… Вече познаваме основните действащи лица – детектив Райкрофт Филострат (Блум) и избягалата от своята реалност фея Винет Стонмос (Делевин), а ето и краткия нов тийзър, за който споменахме.

Освен Кара Делевин и Орландо Блум в сериала участват още Дейвид Гаяси като тайнствения фавн-богаташ, който се мести в човешки квартал като предизвикателство към социалния ред; Карла Хром в ролята на Турмалина, остроумна фея-поетеса, изгнаник от разкъсвана от война родина; Индира Варма като Пити Брейкспиър, изкусна владетелка от семейство, което управлява цял град; Тамзин Мърчант в ролята на Имоджин Спърнроуз – млада жена, която иска с помощта на фавна да промени съдбата и богатството на собственото си семейство; в актьорския екип са още Саймън МакБърни, Алис Крайг и Джаред Харис.

Фантастичната приказка в стил нео-ноар е създадена от Рене Ечевария („Star Trek”, „Castle”, „Medium”) – той ще бъде изпълнителен продуцент и шоурънър. В творческия екип се включва като режисьор Пол МакГигън („Victor Frankenstein”, „Luke Cage”, „Sherlock”), който също ще помага в екипа на изпълнителните продуценти; там е и Травис Бийчъм („Pacific Rim”, „Clash of the Titans”), автор на оригиналния сценарий „A Killing on Carnival Row”, появил се в първото издание на „Черния списък” на Холивуд от 2005 година.

Премиерата на „Carnival Row” се очаква на 30 август по Amazon Prime.

carnvial-row

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *