Марк Гатис и Стивън Мофат

Колкото и предубедено понякога да подхождаме към факта, че все още има интерес към вечната вампирска тема в киното, ясно е, че очакваме с огромен интерес подготвяната от авторския екип на „Шерлок” – Марк Гатис и Стивън Мофат, нова версия на „Дракула”. Тя е ситуирана в Трансилвания през 1897 година, а прочутият кръвопиец ще прави планове за пътешествие към Викториански Лондон.

Особено въодушевени и от възможността отново да видим на екран датската звезда Клаес Банг, който удиви (не само) европейската публика с категоричното и впечатляващо присъствие в „Квадратът” на Рубен Йостлунд (със „Златна палма” от Кан) и който има сериозен опит в поредиците „Anna Pihl”, „Bron/Broen”, както и в „Момичето в паяжината” на Феде Алварес. Вижте колко е чаровен!

клаес банг като дракула

dracula-tv-series-img02-20190706

След такъв първи поглед към Дракула, как да не повярваме на обещанието на Клаес Банг, че неговият Дракула ще бъде „харизматичен, интелигентен, остроумен и секси”? Изглежда направо като истински! И нокти, и зъби, и кръвясал поглед – изумително автентичен прочит на епохалната легенда. Ей така като стане – и се зареждаме с нов ентусиазъм по адрес на двамата британски автори, които (признаваме с ръка на сърцето) мааалко се бяха поизчерпали, изследвайки дълбоките психологически дебри на Шерлок. Но който има значителен брой години в бранша, знае как да открие ново вдъхновение!

В актьорския екип са още Линдзи Маршал, Шанел Кресуел, Матю Биърд, Лидия Уест, Пол Бренън, Сара Найлс, София Оксънам, Джон Макрий, Фил Дънстър, Милисънт Уонг, както и обявените вече Джон Хефернан, Доли Уелс, Джоана Сканлан, Морфид Кларк, Луиза Рихтър, Джонатан Арис, Саша Дуан, Нейтън Стюарт-Джарет, Катерин Шел, Йосиф Керкор и Клайв Ръсел, плюс разбира се, поява на Марк Гатис във все още неизвестна роля.

Новата адаптация по класиката на Брам Стокър „Дракула” ще бъде в три епизода (подобно на пълнометражните разкази за детективските случаи), а режисьорите им са съответно Джони Кембъл („Западен свят”), Деймън Томас („Killing Eve”) и Пол Макгуигън („Film Stars Don’t Die in Liverpool”). Продуценти на новата трактовка са Hartswood Films, в копродукция с BBC One и Netflix.

С нетърпение очакваме още новини и най-вече – премиерна дата.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *