Време е за продължение по темата „Уестсайдска история” („West Side Story”) – мюзикъла, по който усилено работи Стивън Спилбърг. Имаме възможност да видим за първи път Ариана ДеБос в ролята на Анита и да обърнем внимание на деликатните детайли, поставени като акцент за епохата – разкроената жълта рокля и специфичната подредба на косата. Тъй като имаме безрезервно доверие в стратегическите ходове на Спилбърг, за момента нямаме причина да се съмняваме в кастинга, още повече сме споменавали и сериозния опит на ДеБос в музикални продукции на Бродуей –Motown”, „Hamilton”, „Summer: The Donna Summer Musical, с номинации за престижната награда „Тони”.

ариана дебос в ролята на анита

Снимките на „Уестсайдска история” продължават в момента по улиците на Ню Йорк, а след като зърнахме един официален общ план на главните действащи лица – Ромео и Жулиета, чиято любов пламва напук на враждуващите улични банди през 50-те години, май че е време да ни представят отблизо и Бернардо – брата на Мария и любим на Анита пуерториканец с гореща кръв. Подозираме, че избраникът за тази роля Дейвид Алварес надали ще успее да „стъпи на малкия пръст” на Джордж Шакирис, но… както и друг път сме казвали, нужно е да се появи трейлър, за да имаме адекватни първи впечатления от подготвяния нов филм.

Амбицията на Спилбърг е да направи директна адаптация на оригиналния бродуейски мюзикъл, не само за да се избегнат сравнения с филма на Робърт Уайз от 1961 година, а и с цел да се предложи свеж поглед към класиката благодарение и на сценариста Тони Къшнър („Мюнхен”, „Линкълн”), както и на майстора-хореограф, носител на награда „Тони” Джъстин Пек. Очакваме с нетърпение и интерпретациите на легендарните песни, създадени от Артър Лоренц, Стивън Зондхайм и Ленард Бърнстейн. Всички подробности за новата „Уестсайдска история” може да откриете в новините ни до момента.

20th Century Fox са предвидили премиерата на филма за 18 декември 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *