eb48e0cd-cf85-490f-b132-f0131eba0b2b-AP_MoMA_Film_Benefit_Honoring_Martin_Scorsese

Чудехме се тия дни какво го е подгонило Мартин Скорсезе да се щуря из нивята на Оклахома, при положение, че му предстои премиера на „The Irishman“ (от който днес видяхме първи снимки), но от неговите постове в „социалната мрежа на младите“ Instagram научихме, че един от най-великите режисьори ever не си губи времето напразно. След като е приключил с една глава от творческите си планове, той бърза да пристъпи към следващата, а тя (почти сигурно) ще бъде „Killers of the Flower Moon“ – и миналият уикенд Скорсезе е обикалял места в търсене на подходящи терени за снимки.

Обнадеждаващо е, че Paramount Pictures решиха да подкрепят новия проект на режисьора – това стана миналия месец и по този начин Скорсезе се „връща“ към партньорите, с които е работил по „Мълчание“, „Вълкът от Уолстрийт“, „Хюго“ и „Злокобен остров“, а отказът им да се впуснат заедно с него в авантюрата „The Irishman“ е бил сериозният бюджет на филма. За онези от вас, които са пропуснали новините, свързани с „Killers of the Flower Moon“ – ето отново синопсиса на true-crime бестселъра „Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI на Дейвид Гран („The Lost City of Z”), който ще е в основата ан филма:

През 20-те години на ХХ век най-богатият народ на света (на глава от населението) са членовете на индианското племе Осейдж в Оклахома. След като в земите им е открит нефт, те започват да се возят в луксозни автомобили, да строят имения и да изпращат децата си да учат в Европа. Изведнъж, един по един започват да умират, а семейството на една жена – Моли Бъркхарт, става основна мишена за убийците. Роднините ѝ умират от огнестрелни рани или отрова и това се оказва едва началото.

В последните дни на Дивия запад много от хората, дръзнали да разследват убийствата, също стават жертви. Когато смъртните случи стават 24, наскоро създаденото ФБР се заема със случая и младият му директор Дж. Едгар Хувър се обръща за помощ към бивш тексаски рейнджър на име Том Уайт. Заедно те създават екип следователи под прикритие, които започват да разкриват един от най-смразяващите заговори в американската история.


View this post on Instagram

Location scouting 📸

A post shared by Martin Scorsese (@martinscorsese_) on

По време на своеобразната си експедиция, Скорсезе е успял да се срещне и с вожда на индианското племе Осейдж на име Джефри Стоящата Мечка и според репортажа на Tulsa World самият режисьор е споделил с вожда, че Робърт де Ниро ще се присъедини към актьорския екип на филма, в ролята на Уилям Хейл – краварят, осъден за убийствата в Осейдж. Никак няма да се учудим, ако още един от любимите актьори на Скорсезе – Леонардо ДиКаприо, влезе в ролята на младия Дж. Едгар Хувър (пък и вече му се е случвало това в „J. Edgar“ на Клинт Йстууд). Това е първият случай, в който режисьорът ще работи с двама от любимите си актьори едновременно в пълнометражен филм – а ние нямаме търпение да видим резултата!

Планирано е снимките на „Killers of the Flower Moon“ да се случат през пролетта и лятото на 2020 година. След това вече ще се ослушваме за дата за разпространение – с такива звезди в актьорския екип пророкуваме премиерна дата или в Кан, или във Венеция!

thisboys
Де Ниро и ДиКаприо в кадър от „This Boy’s Life“ (1993)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *