Бавно и постепенно се приближаваме към реализацията на струващата милиард долара поредица на Amazon „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“) и очакваме все по-често да имаме повод да пишем за нея. Като че ли на този етап кастинг новините ще са най-любопитни, но Deadline приятно ни изненадаха с информацията, че Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“) ще е режисьор на първите два епизода на сериала.

По принцип, когато става дума за подобен проект, режисьорите са много и въпреки че са важни, определено не са значимите фигури (по-различно е, когато един човек режисира всичките епизода на сериал или сезон). В случая обаче, Байона не само ще даде началото и ще заложи тона на „Властелинът на пръстените“, но ще бъде и изпълнителен продуцент, заедно с Белен Атиенса. Определено сме фенове на Байона още от дебюта му с „The Orphanage“ и ни се струва, че е чудесен избор за режисьор на първите епизоди на сериала.

Ето какво казва самият той за възможността да даде началото на новото, чакано от феновете (и безобразно скъпо) приключение в Средната земя:

Дж. Р. Р. Толкин създаде една от най-необикновените и вдъхновяващи истории на всички времена и като дългогодишен фен за мен е чест и удоволствие да се присъединя към този невероятен екип. Нямам търпение да отведа зрителите по света обратно в Средната земя, където да открият чудесата на Втората епоха, с невиждана досега история.

Ето какво споделят Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей, които са лидери на екипа от сценаристи, който включва Дженифър Хъчисън („Breaking Bad“) и Брайън Когман („Игра на тронове“) :

Развълнувани сме от присъединяването на Х. А. и Белен към задругата, докато продължаваме да разработваме този епичен сериал. Ние сме големи почитатели на работата на Х. А. от години и знаем, че неговият епичен, кинематографичен и дълбоко трогателен стил е перфектен за вдъхването на нов живот на Средната земя.

Президентът на Amazon Studios Дженифър Салки:

Мащабът, с който Х. А. създава своите световете, е перфектен за амбициите, които имаме за „Властелинът на пръстените“. Той е режисьор, който работи със страст и вдъхва живот на нови истории с талантливата си продуцентка Белен. Всички сме развълнувани, че те ще се присъединят към сценаристите ни Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей и не се сещаме за по-добър начин да започнем пътуването ни към Средната земя.

Очевидно е, че Amazon работят усърдно по „Властелинът на пръстените“, но засега нямаме идея кога да го очакваме. Сигурни сме обаче, че скоро ще се разбере не само премиерната дата, но и доста подробности за историята, героите и кои актьори ще ги изпълняват, а ние ще отразяваме всичко по-важно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *