lotr-series-amazon-20190729

След новината за първия актьор, който се присъединява към подготвяния от Amazon сериал „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“), бяхме сигурни, че много скоро ще завалят още имена и точно това се случва, само че те не са от основния каст, както очаквахме.

През изминалия уикенд Amazon използваха официалния туитър канал на поредицата @LOTRonPrime и разпространиха кратко видео, представящо „Задругата“ – основния творчески екип зад камерата, предвождан от шоурънърите Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей, които споделят:

Екипът е нашата Задруга. Събрани от цял свят, всички вървим по един път заедно, за да опитаме и да постигнем нещо много по-значимо, отколкото всеки от нас би успял самостоятелно. Чувстваме се смирени и изключителни късметлии, че сме заобиколени от толкова талантливи и вдъхновяващи мъже и жени.

А кои точно са тези „вдъхновяващи“ хора, вижте във видеото.

https://www.youtube.com/watch?v=3FY4IS1UAFo

Изключително щастливи сме от факта, че основният концептуален художник ще бъде Джон Хaу, който (заедно с Алън Лий) е отговорен за визуалния стил и на „Властелинът на пръстените“ на Питър Джаксън. Това може би е най-добрата новина, свързана с проекта до момента, която е уверение за феновете, че Amazon подхождат сериозно към задачата. За нас е несравним плюс, че ще има някаква визуална приемственост между сериала „Властелинът на пръстените“ и филмите на Джаксън, все пак действието се развива в един свят.

Припомняме, че поредицата ще ни отведе във Втората епоха – период от 3 441 години, който започва след прокуждането на първия мрачен владетел на Арда Мелкор (Моргот) в Пустотата. Втората епоха е и периодът, в който са изковани Пръстените на Силата, както и всевластният Единствен пръстен. Това е и епохата на възхода и падението на Нуменор – златните години на хората (Арагорн е пряк потомък на кралската линия на Нуменор). Тя завършва с падането на Саурон и разгромяването на армията му от последния съюз между хората и елфите – събития, разказани в пролога на филма „Задругата на пръстена“.

Ето и обявения по-горе творчески състав, както се появява в официалното прессъобщение:

  • Шоурънъри Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей
  • Режисьор (епизод 1 и 2) Хуан Антонио Байона(„The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“)
  • Изпълнителни продуценти са Белен Атиенса („Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“), Линдзи Уебър („10 Cloverfield Lane“), Джийн Кели („Boardwalk Empire“), Брус Ричмънд („Игра на тронове“) и бившият шеф на жанровото съдържание в Amazon Studios Шарън Тал Игуадо.
  • Сценаристи/EPs: Дженифър Хъчисън („Breaking Bad“), Джейсън Кейхил („Семейство Сопрано“) и Джъстин Добъл („Stranger Things“)
  • Продуценти консултанти са Брайън Когман („Игра на тронове“) и Стефани Фолсън („Играта на играчките: Пътешествието“)
  • Продуцент Рон Еймс („Авиаторът“)
  • Сценарист/Продуцент Хелън Шанг („Ханибал“)
  • Консултант сценарист Гленис Мълинс („Терминатор: Генисис“)
  • Костюми Кейт Хоули („Отряд самоубийци“)
  • Художник и сценограф Рик Хайнрих („Междузвездни войни: Последните джедаи“)
  • Специални ефекти Джейсън Смит („Бъмбълби“)
  • Специалист по Толкин Том Шипи („J.R.R. Tolkien: Author of the Century”)
  • Концептуален художник Джон Хaу (трилогията „Властелинът на пръстените“)
  • и „моята брадва“

Продукцията е дело на Amazon Studios в сътрудничество с Tolkien Estate and Trust, HarperCollins и New Line Cinema. Премиерата се очаква най-рано през 2021 г.

57802b6e330454c93a335030406b714b

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Въобще не ме радва че пак ще има хора, които са работили с Пешо. Трябват свежи идеи и нови хора!