Развитие и подробности за новия игрален филм „Mortal Kombat“

 

Къде отидохте, о, славни дни на непрестанно блъскане по джойстици (и клавиатури) с цел да унищожим врага в една от най-великите игри, правени някога – „Mortal Kombat“? Игрите все още са си тук, но просто ние пораснахме….

Изминаха почти 25 години от „Смъртоносна битка“ – игралният филм, режисиран от Пол У. С. Андерсън, към който поглеждаме ту с насмешка, ту с носталгия. Продължението му „Смъртоносна битка: Унищожението“ бе колосална грешка, която макар привидно да бе ултимативният фен-сървиз, всъщност не постигна нищо друго, освен да погребе шансовете за евентуален франчайз.

Годините си минаха и докато видеоиграта не спираше да бълва нови и нови продължения, единствената повторна игрална адаптация си остана телевизионният сериал от края на 90-те „Mortal Kombat: Conquest“ (уеб сериалите като „Mortal Kombat: Legacy” не ги броим), който макар с добри намерения, не успя да пожъне желания успех сред аудиторията.

Днес, благодарение на The Hollywood Reporter, научаваме за развитие около отдавна планирания нов игрален филм „Mortal Kombat“, чийто снимки се очаква да започнат по-късно тази година в южна Австралия. Първият актьор, който се присъединява към проекта, е Джо Таслим („The Raid”, „The Night Comes For Us”), който ще изпълни ролята на един от любимите ни персонажи от игрите – Sub-Zero.

джо таслим

Джо Таслим

Режисьор на филма е Саймън МакКуоид – ветеран в снимането на реклами, който прави дебюта си в киното и ще работи по сценарий на Грег Русо. Всеизвестният на всички Джеймс Уан ще продуцира заедно с Тод Гарнър, докато изпълнителни продуценти ще бъдат Лари Касаноф, Е. Бенет Уолш, Шон Робинс и Майкъл Клиър.

На този етап няма никакви подробности за сюжета и не се знае дали новият филм ще се съсредоточи отново над турнир, който да събере всички герои на едно място или създателите ще предпочетат различен подход към историята.

Не можем да кажем, че чакаме новия „Mortal Kombat“ с нетърпение, но определено одобряваме кастинга на Джо Таслим и сме на мнение, че филмът има огромен потенциал от гледна точка на развитието на франчайза, който просто чака подходящ отбор от хора, които са фенове и знаят как да поднесат подобен проект на масовата аудитория.

Ще следим развитието на проекта с интерес и ще ви държим в течение.

mortal kombat logo

коментари
 
Отговорете »

 
 • Dredd
  2019-07-13 at 13:11

  Спомням си, че ходих два пъти да го гледам през 95.
  Сега си разцъквам MK11 за PS4 🤗

  Отговор

 • Riddick
  2019-07-13 at 14:42

  Порастнали?!?!?! Бла Бла…/да не се бърка с обръщение към УЗУМАКИ/
  Заради МК9 си купих ПС3, заради МКХ си купих ПС4, сега и аз като Дред цъкам 11-та.
  Като се почне от пестенето на пари за МК1 в дупката на НДК, та до ден днешен, това е играта към която съм нон стоп лоялен…с дребно изключение около ПС2.

  П.П., вчера четох изказване на някой от сценаристите, ба ли го кой точно беше, че филма ще е R rated, и ще има Fatality.
  Bring it on

  Отговор

  • X-Force
   2019-07-13 at 19:31

   Едно време житоните за конзолите с ръчки бяха по 25лв и една дълга опашка от лапетии се извиваше пред игралната зала, а на стената до играта бяха закачени листи с комбинации за фаталита, бруталита, анималита… лудница беше!!!

   Филмите от 90-те може да са cheesy откъм история и актьорска игра, но за онова време бяха култ и до ден днешен има доста добри попадения откъм костюми и кастинг.

   Чакам новия филм с интерес – да вземат да кастнат и близнаците от Джон Уик 3 и The Raid. 🙂


  • radi
   2019-07-13 at 20:17

   Riddick, скоро ще си купиш и ПС5


  • Riddick
   2019-07-13 at 21:26

   @Ради – 5-цата е неизбежна
   @ Екс форс, Скот Адкинс ще е перфектния Джони Кейдж.
   Преди време четох, че главният герой ще е боксьор, Рейндън дете…… дано са само слухове


  • Кирил
   2019-07-15 at 15:44

   @X-Force: „Близнаците“ за които говориш, не са никакви близнаци :) Приличат си малко (и двамата са доволно грозни), но нямат роднинска връзка :)


  • X-Force
   2019-07-15 at 19:29

   Киро, не знаех, че не са близнаци, ама верно – като ги сложиш един до друг и доста си приличат. Грозни, ама се мятат като ластици и къртят здраво. Да вземат Ико Уайс, Тони Джа и разни други дръпнати и да направят един наистина зрелищен МК филм!

   Отсега предричам, че (типично по Холивуд-ски) ще каст-нат Вин Дизел в ролята на Горо 😀 😀 😀

   Riddick, дано са само слухове, че настръхнах 😀


  • Кирил
   2019-07-16 at 12:21

   @X-Force: то хубаво да вземат и Ико и Тони (който е бил stunt double на Reptile в боя му с Лиу Кан в Mortal Kombat), ама да вземат и да направят нещо читаво с тях дето се вика, имаш талантливи хора с много добри бойни умения и да им пускаш някакви ниски топки или да им downgrade-ваш представянето, заради смотната бойна хореография е кощунство.


  • X-Force
   2019-07-16 at 16:46

   Съгласен! :)


 • kris pana
  2019-07-14 at 13:37

  Добра новина. Макар админа да се подиграва, то първия мортал комбат за мен е голям, а за втората част е друг режисьор Леонети мисля, но не съм сигурен, беше пълен провал.
  Чакам с нетърпение.

  Отговор

 • SkyT'Hunter
  2019-07-15 at 10:22

  Еех, носталгия…. Култов филм беше… Каквото и да измислят сега – хубаво или лошо – ще се гледа с огромен кеф!!!

  Отговор

  • Riddick
   2019-07-15 at 13:29

   По закон си гледах филмите в Сердика, на „новото“ Долби стерео. На МК предпремиерата му беше в Урвич, малко кино срещу ВМА. Отидох, като си мислих, че залата ще е празна, всички нинджи от игралната зала в подлеза на НДК бяха там, някои седяха по первазите, имаше внесени и допълнителни табуретки.


 • kris pana
  2019-07-17 at 02:25

  Стига глупости. Хората ще налеят пари. Хореографията ще е повече от невероятна, но дали ще се справят с образите. Текен не го постигна пълноценно , а и беше б-мууви. Първият Мортал комбат беше мейнстрийм. ще се запази динамиката, но боже пази, да не е като втората част.

  Отговор

Коментирайте