Огромни фенове сме на Илайджа Ууд, защото той не спира да ни изненадва приятно с разнообразните и нетипични роли, които изиграва през годините. След като си бетонира място в историята на киното (и изкара всичките пари на земята) с едно прекрасно изпълнение, той се е отдал на това да развива, да продуцира и да участва в различни и много често супер откачени проекти, които в повечето случаи са страшно удоволствие за гледане.

Без да се впускаме в подробности ще споменем само две от скорошните му изяви – прелестно откаченият „I Don’t Feel At Home In This World Anymore”, който е доста труден за описване филм и просто трябва да се гледа, както и американският римейк на сериала „Wilfred”, в който най-добрият му приятел е мъж в евтин костюм на куче. Като продуцент пък Ууд работи по миналогодишния култов хит „Манди”. Без значение дали сме фенове на всичките му филми, няма как да не му отдадем почит и да се интересуваме от всеки нов проект, с който се захване, защото е гарантирано, че ако не друго, със сигурност ще е оригинален.

Наскоро на фестивала Tribeca дебютира новият му филм „Come To Daddy”, който по всичко личи, че ще е точно такъв тип откачена история, каквато очакваме. Героят на Илайджа Ууд, Норвал, е привилегирован 30-годишен хипстър, който живее с майка си и се опитва да направи кариера като диджей. Той отива в отдалечената къща на баща си, с който не е комуникирал от много години, за да възобновят връзката си. Когато пристига там обаче, вижда, че баща му не е просто странен, а има тъмни тайни, които ще излязат наяве.

Подробностите около сюжета са доста малко, предполагаме защото филмът се характеризира с неочакваните обрати в историята и играта си с различни жанрове. В подкаста на Джош Хороуиц „Happy, Sad, Confused”, Илайджа Ууд описва филма като „черна комедия с много обрати и графично насилие”, докато официалният сайт на Tribeca го нарича „толкова некласифицируем, колкото и забавляващ”, което е определение, което моментално ни запалва. Ууд казва, че героят му е „тъпанар с ужасни дрехи и странен мустак”.

Филмът дори няма истински трейлър, но има една „first look” сцена, която смятаме, че доста добре описва странната, леко заплашителна атмосфера, която ще се носи между Норвал и баща му – вижте я по-долу. Специфичният тон е това, което ни хвана вниманието и ни накара да се поинтересуваме от филма, а описанието, че си „играе с жанрове”, е доста добра кукичка за такива фенове на жанровото кино като нас.

Come to Daddy” е режисиран от новозеландеца Ант Тимпсън, написан е от него и Тоби Харвард. В главните роли са Илайджа Ууд, Стивън Макхати и Мартин Донован.

Филмът все още няма официална премиерна дата за редовен показ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Бре! Мислех, че само аз и въображаемият ми приятел сме гледали Wilfred 😀 Браво 🙂 Иначе и аз съм доволен от избора на роли на Илайджата, много са откачени, до една.

    1. Wilfred е инспирарана, ненадмината гениалност, която на всички въображаемите ни приятели оценяват много високо.

  2. Ууд винаги ще бъде в сянката на Фродо, но е адски яко, че се занимава с такива откачени проекти, които нямат общо с холивудския комерс.

  3. НЕ сте прави за всичко. Преди години гледах IMPERIUM и ми хареса много. Ууд беше базиран добре. Този уилфред не знам, но като ви чета тук , не бих го гледал. Ще взема и аз да стана въображаем. Дайте реален комент. например нещо от нещо си. Пак например аз бих дал за цялата ЩУРОТИЯ Хари Потър 1/5. Как да напиша 0.