Декстър Флечър ще режисира „Шерлок Холмс 3“ с Робърт Дауни и Джуд Лоу

от на 2019-07-12
 

Представяте ли си, че минаха почти 10 години, откакто излезе първият „Шерлок Холмс” с Робърт Дауни джуниър и Джуд Лоу? Втората част „Игра на сенки” дебютира през 2011 и оттогава през няколко години се чува по някое изречение, колкото да не забравим за съществуването на идеята за трета част, но всъщност нищо не се случва. Сега обаче е нает режисьор, обявена е нова премиерна дата и изглежда, сякаш нещата вървят напред.

Третата част ще бъде режисирана от Декстър Флечър, който може да се каже, че е голямата звезда на блокбастър сцената в последните 2 години – той довърши „Бохемска рапсодия” след напускането на Брайън Сингър, режисира чудесния „Рокетмен”, а сега се насочва към трети легендарен англичанин. Въпреки че сме огромни фенове на Гай Ричи и смятаме, че той допринесе много за стила на тази версия на Холмс, смятаме, че промяната вероятно ще е само за добро. Флечър има усет за грандиозност, но и за характери, а Ричи не можа да покаже нещо супер оригинално и впечатляващо с втория филм – далеч по-развълнувани сме да гледаме предстоящото му завръщане към криминалните комедии с „Toff Guys”. Декстър Флечър смятаме, че ще се напасне добре към материала и стила, но и ще добави собствения си почерк към една поредица, която има нужда от раздвижване.

sherlock-holmes-20190712

А от раздвижване има нужда, защото не би трябвало да сме толкова апатични към поредица с Робърт Дауни джуниър и Джуд Лоу. Двамата се чудесни като Холмс и Уотсън и химията им е повече от отлична. Въпреки това на втория филм му липсваше искрата, която ни зариби по първия, и нещо нямаме особено много ентусиазъм вече към поредицата. Разбира се, и многото отминало време също си изиграва ролята за поизсъхналия ни интерес. Все пак в последните години Дауни беше зает да бъде най-известния актьор на планетата и се занимаваше с много малко неща извън Тони Старк. Сега обаче, когато тази работа приключи, с удоволствие бихме го гледали в различни проекти, започвайки с другата му голяма роля от това десетилетие. А смеем ли да мечтаем и за други, по-сериозни роли? Ние все още помним, че и преди Железния човек Дауни беше един от най-добрите актьори на поколението си, размазвал ни е с изпълненията си в „Чаплин”, „Зодиак”, „Kiss Kiss Bang Bang” и т.н.

Шерлок Холмс 3” по последна информация трябва да излезе около Коледа 2021, режисиран от Декстър Флечър и по сценарий на Крис Бранкато, създател на страхотния сериал „Narcos” и работил по любимия ни „Hannibal”.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте