Деймиън Шазел ще режисира „Babylon“ с Ема Стоун и Брад Пит

от на 2019-07-16
 

След като покори Луната и сърцата ни с „Първият човек“, в който Райън Гослинг влезе в ролята на Нийл Армстронг, любимият ни режисьор и сценарист Деймиън Шазел ще се върне още малко по-назад във времето с базирания в Холивуд през 20-те години на ХХ в. „Babylon“. Този път филмът няма да е с участието на Гослинг, а с изпълнителя на другата главна роля от „La La Land“ – Ема Стоун, а компания ще ѝ прави Брад Пит.

Babylon“ вече звучи доста интересно, но трябва да признаем, че всъщност няма много подробности за проекта, който е на доста ранен етап – няма си дори дом, но знаем, че Lionsgate, Paramount и Netflix са сред проявяващите интерес към бъдещия хит, който се очаква да е с бюджет между 80 и 100 милиона долара. Сценарият от 180 страници разказва история, чието действие се развива в Холивуд, по времето когато немите филми отстъпват на така наречените „talkies“. Възможно е сюжетът да включва измислени персонажи и действителни личности, а според все още непотвърдената информация Ема Стоун ще е в ролята на огромната звезда от периода Клара Боу, която ще е в центъра на историята.

Много обичаме филми за класическия Холивуд и този период ни е особено любопитен, но не очакваме втори „Пея под дъжда“ – Деймиън Шазел май няма намерение да прави още един мюзикъл (въпреки че сериалът, който снима в момента – „The Eddy“, също има музикален аспект).

Бързаме да добавим, че участието на двете звезди още не е съвсем сигурно, защото договорите не са подписани, но разчитаме, че скоро ще бъдат. Както вече ви припомнихме, Стоун работи с Шазел по „La La Land“, но това ще е първият път, в който Брад Пит ще работи с режисьора (но пък има пресен опит с Холивудска история). За неговата роля обаче няма никаква информация.

Съвсем скоро очакваме още новини за „Babylon“, като се надяваме първо да са официални потвърждения за Пит и Стоун, а след това и повече инфо за кастинга, историята и кога да очакваме снимките и самия филм.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте