Дейвид Финчър подготвя биографичния „Mank“ с Гари Олдман

от на 2019-07-12
 

Дейвид Финчър не е режисирал филм от 2014-та и „Gone Girl“ насам и въпреки че междувременно ни зарадва с отличния сериал „Mindhunter“, нямаме търпение да гледаме нещо ново, на което той е не само продуцент, но и режисьор (продуцентски проекти има не един и два). Известно време се смяташе, че продължението на „World War Z“ ще е следващият му филм за голям екран, но тази идея се разпадна и все още нямаме идея какво точно ще гледаме от Финчър в кината и кога. За сметка на това, получихме отличната новина, че той ще режисира биографията „Mank“ за Netflix и в главната роля ще видим винаги страхотния Гари Олдман.

Според слуховете Финчър е искал да снима „Mank“ още след като е приключил работа по „Играта“ през 1997, но явно тогава Холивуд не е проявил интерес. Което само показва колко са зле, защото „Mank“ звучи особено обещаващо – това е историята на Хърман Дж. Манкевич, сценарист на „Гражданинът Кейн“ заедно с Орсън Уелс (и двамата получават „Оскар“, въпреки че Уелс се  опитва да омаловажи приноса на Манкевич). Започнал кариерата си като журналист, Манк, както е прякорът му, е сценарист и на „Вълшебникът от Оз“ (не е кредитиран), автор на още 90-тина филма и важна част от Златната ера на Холивуд.

Както споменахме, в ролята на Манк ще видим Гари Олдман, на когото му върви с пресъздаването на действителни личности на екран, а под режисурата на Дейвид Финчър, защо да не получи и още един „Оскар“ за положените усилия? Автор на сценария е бащата на Финчър – Хауърд „Джак“ Финчър, и се очаква филмът да е черно-бял, за да се запази „усещането за класическия Холивуд“. Снимките трябва да започнат есента, но засега нямаме информация за премиерна дата.

Тепърва ще видим какъв точно филм ще е „Mank“, но с този режисьор, звезда и действителна история за вдъхновение, нашите очаквания са изключително високи. Дано скоро имаме повод да пишем още новини по темата.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте