Андрес Мушети ще режисира самостоятелния филм „The Flash”

от на 2019-07-04
 

Днес споделяме новини, които леко ни карат да се чувстваме все едно сме на увеселително влакче – да, в момента сме тук горе и това не е лошо, изглежда оптимистично, но дали не следва точно зад ъгъла ужасяващо ново потъване рязко надолу? Става дума за непотвърдените засега новини, че Анди Мушети („То“, „Mama“) преговаря с Warner Bros. да режисира филма „The Flash”, който първоначално трябваше да е излязъл вече преди около година.

Да преговорим първо скандалната история на тази продукция – Фил Лорд и Крис Милър щяха да режисират, после отпаднаха, минахме през Рик Фамъюуа („Dope“), накрая стигнахме до Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн, които бяха постигнали страшен успех с първия „Спайдър-мен” от обратната страна на комиксовата монета Marvel/DC. След това обаче те отпаднаха поради „креативни различия”, толкова сериозни, че се завъртяха едни странни новини, че Езра Милър ще пише тотално нов сценарий, заедно с Грант Морисън („Happy!“), който да е по-мрачен и тежък от шеговития тон на Франсис Дейли и Голдстийн.

Последният вариант обаче отново е различен – Андрес Мушети, режисьорът на чудовищния хит „То“, чието продължение с удоволствие ще гледаме тази есен, преговаря да режисира самостоятелния филм за Светкавицата, по сценарий на Кристина Ходсън, написала сценария на предстоящия „Birds of Prey“. Явно добре се е сработила с екипа на DC-вселената, щом я канят за още един филм. От самия Мушети пък, макар филмографията му да не е дълга, засега имаме само позитивни впечатления, така че това също е обещаващо за продукцията.

Проблемът е, че просто не вярваме, че този филм някога ще бъде завършен. При толкова проблематична пре-продукция, абсурдна дори и за стандартите на DC-вселената (май няма филм, който да им е протекъл като хората), наистина имаме ужасно много съмнения дали ще се стигне някога до краен резултат. Кофтито е, че харесваме Езра Милър в ролята на Бари Алън и той очевидно има голямо желание да направи филма. Но на етап, в който тепърва ще се преговаря с режисьор и сценарист, не изглежда въобще да има ясна представа за това поне какъв тон трябва да има сценарият, а да не говорим, че има някаква причина поне 4 варианта за режисьори вече да са пропадали – има ли въобще някой, който все още да е оптимистично настроен към този филм?

Батман“ с Бен Афлек отпадна и си имаме нов, Хенри Кавил по всичко личи, че по-скоро няма да се върне в емблематичното трико, на този етап смятаме, че даже няма да е срамно Warner Bros. просто да си изкарат новия „Жената чудо 1984” и след това тотално да си изгладят или преосмислят цялостната концепция за това как искат да продължат героите от Лигата на справедливостта.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2019-07-04 at 13:54

  Добър избор

  Отговор

 • X-Force
  2019-07-04 at 15:36

  Бахти измъчения проект! До няколко месеца и този ще се присъедини към дългия списък от ентусиасти да режисират и извинения в последствие, че не могат…

  Отговор

 • Иван
  2019-07-05 at 11:44

  Голям праз, светът ще свърши ако няма филм за Гръмотевицата!

  Отговор

Коментирайте