Маркела Кавена е първият актьор в сериала „Властелинът на пръстените“

от на 2019-07-23
 
Маркела Кавена

Маркела Кавена

Подготвяната от Amazon супер скъпа поредица „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“) започва да придобива форма и сме сигурни, че съвсем скоро ще му изпуснем края, що се отнася до новините, свързани с кастинга и най-вероятно ще се включваме или с общи ъпдейти, или при обявяването само на по-големи имена (ако има такива, разбира се). Досега сега обаче точно на този фронт нямаше абсолютно никакво развитие и няма как да пропуснем първото официално раздвижване.

Variety съобщават, че първият актьор, който се присъединява към „Властелинът на пръстените“ е малко познатата австралийска актриса Маркела Кавена, участвала в сериалите „Picnic at Hanging Rock”, „Romper Stomper”, „The Cry” и предстоящия филм „My First Summer”. Все още няма информация за ролята (нито дори от какво естество ще е тя – елф, човек, джудже, орк…), в която ще видим Кавена, като знаем единственото, че героинята ѝ се казва Тайра.

На този етап няма какво да коментираме. Нито сме гледали Маркела Кавена в нещо, нито имаме представа за ролята, че да имаме отношение. Предполагаме, че така ще бъде и за доста от другите кастинг попълнения и честно казано, не ни е проблем. Ще продължаваме (доколкото можем) да следим развитието на сериала и се надяваме от Amazon да не се изложат в нито един департамент.

Припомняме, че действието на сериала ще се развива през Втората епоха – период от 3 441 години, който започва след прокуждането на първия мрачен владетел на Арда Мелкор (Моргот) в Пустотата. Втората епоха е и периодът, в който са изковани Пръстените на Силата, както и всевластният Единствен пръстен. Това е и епохата на възхода и падението на Нуменор – златните години на хората (Арагорн е пряк потомък на кралската линия на Нуменор). Тя завършва с падането на Саурон и разгромяването на армията му от последния съюз между хората и елфите – събития, разказани в пролога на филма „Задругата на пръстена“.

Режисьор на първите два епизода от „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“) ще бъде Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“), който е и изпълнителен продуцент заедно с Белен Атиенса. Основни сценаристи са Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей, а в разширения екип се включват и Дженифър Хъчисън („Breaking Bad“) и Брайън Когман („Игра на тронове“).

Продукцията е дело на Amazon Studios в сътрудничество с Tolkien Estate and Trust, HarperCollins и New Line Cinema. Премиерата се очаква най-рано през 2021 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Rockfan
  2019-07-23 at 22:58

  От една страна ми е малко тъпичко, че в сериал, в който са налети толкова много пари първата обявена роля е на няк’ва световно-неизвестна актриса ( и явно има причина да е такава- съдейки по скромната и биография). В смисъл- за такъв мащабен проект от Амазон можеха да стартират „кампанията“ с някое гръмко и наистина сериозно име, което още повече да засили любопитството към сериала. Дано само не напълнят „Властелинът…“ с малко известни ( и със съмнителни качества) актьори и актриси, водени от тънките сметки да им платят по- ниски хонорари (което естествено няма как да се случи при по- утвърдени и известни имена)… От друга страна обаче пък може и (ако съм прав в размишленията си, де :) ) това евентуално кастване на „по-евтини“ актьори да бъде полезно. А именно- по- голямата част от парите да отидат не за хонорари на „звездите“ във филма, а за едни настина мащабни визуално и грандиозно- „невиждани“ 😉 ефекти (както се полага на сериал, струващ 1 милиард долара :) ). Ще видим, както казва Дринов скоро ще бъдем залети от новини и ще имаме повече поводи за коментиране и разсъждения :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-07-28 at 13:19

  Джон Хау ще е концептуален художник на проекта ❤

  Отговор

Коментирайте