Три години, след като ни разочарова безобразно с продължението „Денят на независимостта: Нова заплаха” (без да сме очаквали каквото и да е, тъй като от десетилетия не ни е радвал истински), майсторът на мащабните деструктивни епоси Роланд Емерих се завръща на големия екран с вдъхновената от действителни събития военна драма „Midway“.

Действието на филма се развива през Втората световна война с фокус върху битката при атола Мидуей, която се състои на 4 юни 1942 година и е една от най-значителните морски битки в конфликта – повратен момент във войната в Тихия океан, в който флотът на САЩ побеждава обединения флот на Япония.

Без излишни приказки, вижте първия официален трейлър на „Midway“, който ще ви каже за филма всичко, което ви е необходимо да знаете.

Явно Роланд Емерих не е гледал „Пърл Харбър“ и е тръгнал по същия път, по който и Майкъл Бей (или пък го е гледал и е решил да направи същия филм). Красивичко, патетично и с брутална екшън ексцесия. Дето се вика, лошо няма, но си мислим, че ако тук Емерих беше проявил малко сдържаност, на каквато би трябвало да се е научил покрай по-малките си филми като „Anonymous“ и „Stonewall“, щяхме да имаме поне някакви минимални шансове за по-добър филм.

Бързаме да уточним, че нямаме предвид наистина добър филм, но поне нещо от нивото на „Патриотът“, който принципно е слаб и не го харесваме особено (да, знаем, че има фенове – може да ни обясните колко сме зле в коментарите по-долу), но поне не е тотална обида като споменатия по-горе „Денят на независимостта: Нова заплаха” или пък „Белият дом: Под заплаха“. А сега ни се струва, че „Midway“ е „надежда всяка тука оставете“ и даже на мащабните баталии не можем да се изкефим. Дано да грешим.

В добавка вижте няколко снимки и официалния постер.

уди харлсън патрик уилсън дени скуейд арън екхарт люк евънс Dick Best (Ed Skrein) and Ann Best (Mandy Moore) in MIDWAY. midway-ed-skrein-luke-kleintank

Darren Criss stars as 'Lt. Eugene Lindsey' in MIDWAY.
Darren Criss stars as ‘Lt. Eugene Lindsey’ in MIDWAY.

плакат

Режисьор на „Midway“ е Роланд Емерих („Старгейт“, „Денят на независимостта“, „Годзила“, „След утрешния ден“, „10 000 пр.н.е.“ „2012“), по сценарий на Уес Туук („Colony“). В ролите са Ед Скрейн, Патрик Уилсън, Ерън Екхарт, Люк Евънс, Ник Джонас, Уди Харелсън, Денис Куейд, Манди Мур, Александър Людовик, Дарън Крис, Етсуши Тойокава и др.

Премиерата е на 8 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. На мен ми се чини, че имат още арбайтен по визуалните дефекти, ако ги пипнат ще е срамно удоволствие определено!

  2. 18 години по късно, визуалните ефекти изглеждат по зле отколкото в онова недоразумение на Бей?!?!? WTF?????
    А очевидно това ще е единствения коз на който ще разчита Емерих, че сценарната боза е покъртителна…

  3. Поредната про щатска боза гарнирана със стабилен екшън.Очаквам да го гледам до неизменния момент за величието на САЩ.

  4. I’m going deeper underground
    There’s too much panic in this town
    Какъв огромен технически скок за 20 години .. 😁 Предпочитам клипчето на Jamiroquai

  5. Аз пък отказвам да бъда с негативни очаквания, въпреки огромните прилики с „Пърл Харбър“, който е един от любимите ми филми… (Без да включваме достоверност и патриотизъм.)
    Въпреки няколко то провала, харесвам Емерих и стискам палци да разцепи боксофиса!

    1. Да наиститина има добри филми. Дори ако помните Луна 44. Беше преди много време. Ефектите не бяха на това ниво, но атмосферата и режисурата си бяха чиста 5/5

  6. За Мидуей е рано да се коментира. А продължението на Денят на независимостта наистина беше колосално разочарование.

    1. Подкрепям те. Наистина ПЪЛЕН ПРОВАЛ.