Преди малко повече от година ви съобщихме новината, че Netflix успя да присламчи талантливия Райън Мърфи, който седи зад редица успешни сериали, сред които „American Horror Story“ и „American Crime Story”. Според договора му Мърфи ще работи  за Netflix в следващите 5 години и ще продуцира и създава нови филми и сериали ексклузивно за стрийминг платформата. Вече измина година, след като този договор влезе в сила, и започна да става все по-ясно какви точно ще са проектите, върху които ще работи той. Един от тях е обявената преди няколко дни филмовата адаптация на доста успешния театрален мюзикъл „The Prom”. И макар че снимките на продукцията все още не са започнали, кастингът вече предизвика фурор и спекулации, че това може да е новият претендент на Netflix за „Оскар“.

Според източници на Deadline, освен че ще продуцира филма, Райън Мърфи ще бъде и негов режисьор. А кастингът, който Netflix е успял да осигури, е повече от впечатляващ, въпреки че вече свикнахме да виждаме големите холивудски звезди в продукциите на стрийминг платформата. С главна роля ще бъде жената „Оскар“ Мерил Стрийп, но освен нея ще видим зашеметяващата Никол Кидман, която наскоро си партнира със Стрийп във втория сезон на хитовия сериал на HBO „Big Little Lies”. Други големи имена са водещият на едно от най-популярните вечерни шоута Джеймс Кордън, певицата Ариана Гранде, Акуафина, Кийгън-Майкъл Кий и Андрю Ранелс.

nicole-kidman-meryl-streep-20190627

The Prom”, както вече казахме, е адаптация на успешния театрален мюзикъл, носещ същото име, който тази година беше номиниран за седем награди „Тони“. Филмът ще е базиран както върху мюзикъла, чиято идея е на Джак Виртел, така и върху книгата на Боб Мартин и Чад Бегуелин. А ето и за какво се разказва в него.

В „The Prom” двукратната носителка на „Тони“ Диди Алън (Стрийп) заедно с Бари Гликман (Кордън) участват в мюзикъл, разказващ историята на Елинор Рузвелт, но за тяхно съжаление, той се оказва пълен провал. След ужасяващи ревюта, които могат да сложат край на тяхната кариера, те решават, заедно с новаците от Бродуей сцената Анджи Дикинсон (Кидман) и Трент Оливър (Ранелс), да намерят кауза, която ще възвърне добрия им имидж. Те намират такава кауза, когато чуват историята на Ема, която е дванайсетокласничка в гимназия в малко градче в Индиана. На нея не ѝ е позволено да отиде с приятелката си на бала за завършването им и точно това привлича интереса на театралната група.

Другите големи имена също ще са с не по-малко важни роли във филма. Гранде ще изиграе дъщерята на оглавяващия PTA (Асоциацията на родители и учители) и ще продуцира и саундтрака към филма. Акуафина ще е в ролята на публициста на театралната група, а Кийгън-Майкъл Кий ще изиграе училищния директор и любовния интерес на героинята на Стрийп.

james-corden-ariana-grande-e1561419770854 awkwafina-keegan-michael-key-andrew-rannells-e1561420086238

Като цяло „The Prom” е проект, който със сигурност можем да кажем, че е в стила на Райън Мърфи – театър, музика, LGBT история, това са неща, които може да се открият в повечето, а ако не и всички от продукциите, зад които седи той. Звездният кастинг наистина ще успее да събуди интерес у много, а сюжетът е точно такъв, какъвто винаги (а напоследък особено) привлича окото на Академията. Като добавим към всичко това и големия успех, който мюзикълът вече е пожънал, филмът става претендент за големите награди и ако финалният продукт е добър, няма да се изненадаме, ако получи няколко номинации, а може и една-две статуетки.

Освен „The Prom”, Мърфи продуцира още една адаптация на Бродуей пиеса за стрийминг платформата – „The Boys in the Band”, както и няколко сериала – „Ratched”, в който ще видим Сара Полсън, „The Politician” и „Hollywood”. Ние ще се опитаме да ви държим в течение за по-интересното около новите проекти на Райън Мърфи и ще чакаме да видим какъв ще е резултатът от колаборацията му с Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Аз пък вместо „The Prom“ прочетох „The Porn“ 🙂 (мдааааа, 40-градусовата жега навън явно никак не ми се отразява добре 🙂 )… Айде, тъй и тъй вече го прочетох по моя си начин и се настроих на тая „палава“ вълна 🙂 , ей сегичка шъ си пусна нещичко, което напълно оправдава „porn“ в заглавието си 🙂 …

    П.П. А само на мен ли ми се струва, че заради външността си, Ариана Гранде има мноооооого потенциал за участие и развитие на успешна кариера именно в жанра „porn“ 🙂 (мдааа, например това „невинно“ 😉 нейно излъчване от снимката определено много ще се харчи 🙂 )?! Готина мацка е …