сиро гера
Сиро Гера

Не е трудно да изглеждаш убийствено безсърдечно, ако имаш злощастието да си облечен в мундир и да носиш наметало плюс отегчено-злодейската физиономия, която Джони Деп си има за подобни случаи. Как сме пропуснали първия поглед към „В очакване на варварите“ („Waiting for the Barbarians“) – предстоящата екранизация на едноименния роман на Джон Максуел Кутси, това си остава мистерия. Но със сигурност следим този амбициозен режисьорски проект на колумбиеца Сиро Гера с особен интерес и се радваме, че от тази снимка, разпространена в мрежата от THR, не ни гледа нова реинкарнация нито на Джак Спароу, нито на Гелърт Гринделвалд.

Обещанието за филма е, че ще бъде „впечатляваща алегория на войната между завоеватели и потиснати”, като основни теми са колониализмът и империализмът, а реалността е едно малко поселение на границата между (условната) Империя и варварите, които са току зад хоризонта…

джони деп и марк райлънс във в очакване на варварите

Особено ни радва фактът, че ще имаме възможност да видим Марк Райлънс в ролята на магистрата, чиято мисъл е разяждана от съмнения в собствената му лоялност към империята. Според нас този човек притежава сериозен творчески потенциал и се надяваме Гера да е извлякъл всичко възможно – и от персонажа, и от актьора. Героят на Робърт Патинсън ще замени магистрата на Райлънс на неговия пост, а както вече споменахме, Джони Деп поема ролята на полковник Джол, който е убийствено зъл и особено изобретателен в публичното измъчване на варвари.

През май месец филмът е бил във фаза пост-продукция, затова ни е позволено да предположим вероятност за премиера във Венеция… Макар режисьорският дебют на Гера през 2004 година да се появява за първи път пред публика на фестивала в Сан Себастиан и трите му следващи филма – „The Wind Journeys”, „Прегръдката на змията” и „Прелетни птици” са показани премиерно в Кан, затова би било странно „В очакване на варварите” да смени фестивалната дестинация, но пък още по-странно би било, ако го оставят на stand-by до следващия Кан. Каквито и да са (хипотетичните ни) разсъждения, все още няма потвърдена премиерна дата. Ще чакаме новини!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Здравей, Svetly! Как си?! Радвам се, че си успяла да напишеш няколко абзаца за Джонката! Е, разбира се, ако беше някой мюзикъл… би била по-ентусиазирана!

  2. Деп е такъв клоун от 15 години насам, че все по-трудно мога да го възприема в каквото и да е…