Знаковите елементи на известната холивудска Алея на славата при създаването ѝ са 2500, тогава поставени празни, а към днешна дата поименни наброяват повече от 2600. Техният брой обаче продължава да се увеличава с всяка изминала година, като Алеята привлича в района на булевардите Холивуд и Ла Бреа потоци туристи от цял свят. Звездовидните плочки заемат повече от два километра по протежението на тротоара и не се поставят там, докато носителят им официално не получи наградата си на церемония. Обърнете внимание на последното, понеже комитетът, отговорен за подбора на новите наградени, обяви, че Батман също ще получи своя звезда на алеята догодина.

Награждаването на измислен персонаж не е прецедент в историята на традицията от началото ѝ през 1958 г. Списъкът на наградените измислени герои съдържа близо двадесет имена, които са емблематични за развлекателната индустрия, но това, което най-общо характеризира награждаванията им, е повече комичността на ситуацията, отколкото някаква престижност. Да вземем например Мики Маус и Годзила:

mikey-mouse-20190627 godzilla-20190627

Интересно е, разбира се, понякога би могло да бъде определено дори като сладко, ако си припомним случая със Снупи, но популярността на Батман е един друг по-специфичен вид и почитателите му няма да са впечатлени от треторазряден статист, облечен в кофти реплика на костюма и пъчещ гърди пред камерите на журналистите.

snoopy-20190627

Ако не пренебрегнем обаче факта, че тази година се навършват осемдесет години, откакто Батман за първи път се появява на страниците на Detective Comics #27 на DC, а после и в редица други филмови и телевизионни продукции, може да има надежда за по-логично провеждане на церемонията, като събиране на всички актьори, изиграли персонажа на големия екран. Сред тях са Майкъл Кийтън, Джордж Клуни, Вал Килмър, Бен Афлек, Крисчън Бейл, както и Робърт Патинсън, който ще облече костюма в предстоящия „The Batman“ на Мат Рийвс. Присъствието на Уил Арнет също няма да бъде излишно. Това би бил точният повод всички те да бъдат събрани на едно място и е вариант, който би привлякъл по-успешно журналистическото внимание, както и това на феновете.

Заедно с Батман своите звезди на алеята на славата в близко бъдеще, както беше обявено, ще получат и Джулия Робъртс, Спайк Лий, Кристина Апългейт, Били Айдъл и други, но в духа на новината сме склонни да обърнем повече внимание на измислените персонажи, чиито имена вече могат да бъдат прочетени там. Редом с вече споменатите Мики Маус, Годзила и Снупи, с почетния знак са удостоени Алвин и катеричоците, Голямото пиле от „Улица „Сезам”, Бъгс Бъни, Доналд Дък, Кърмит, Мини Маус, групата герои от „Вълшебникът от Оз”, Мъпетите, цялата анимационна банда Rugrats на телевизия Nickelodeon, Шрек, семейство Симпсън, Снежанка, Тинкърбел, Мечо Пух и Уди Кълвача.

Напомняме, че звездите по булевард Холивуд се категоризират в няколко основни групи: Кино, Телевизия, Музика, Радио и Театър, и има три, които особено изпъкват сред останалите. И трите в категория „Кино” – това са тези на Ласи, Рин Тин Тин и Стронгхард. Всеобщо известните две немски овчарки и едно коли също са заслужили да поставят лапа на алеята с приноса си към развлекателната индустрия, пък и са страшно фотогенични.

lassie-20190627

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. На няколко места забелязах, че Патинсън бил се оттеглил заради несъответствия с графика ? Има ли нещо такова или не е офишъл ?

  2. Kyp за Уил Арнет – ще е престъпление, ако не викнат на церемонията Кевин Конрой, че защо не и Питър Уелър. Жалко, че cъбитието ще е без Адам Уест. Освен това е задължително в близко бъдеще със звезда да се сдобият също Супермен и Жокера. 🙂

  3. Що си мисля, че и Вейдър има звезда, и също може да се сложи към тази категория

  4. Не мисля, че Вейдър има звезда. Има отпечатъци пред Чайнийз Тиатър.