Ще режисира ли Ридли Скот нов филм от поредицата за Пришълеца?

 

Бъдещето на една от най-популярните хорър поредици за всички времена – „Пришълецът“ – е под голям въпрос и с всеки изминал ден феновете се изпотяват все повече около развитието на следващата глава от франчайза на любимото ни слузесто чудовище. Предишният филм „Пришълецът: Завет“ поляризира аудиторията и загуби пари на студиото, което автоматично постави в кома плановете на Ридли Скот за финалния филм („Awakening“) от плануваната му трилогия.

Време е за „пробуждане“, след като самият Скот предостави малък ъпдейт относно поредицата, по време на интервю с THR. Ето какво каза той:

Стигнахме до момент, в който си казваш: „Добре, франчайзът е мъртъв!“ Мисля, че „Пришълецът срещу Хищникът“ беше тъпа идея и макар да не съм сигурен дали се представи добре в очите на феновете и боксофиса, в крайна сметка унищожи звяра. Отидох при студиото и им казах: „Вижте, можете да съживите поредицата, но трябва да започнем от нулата и да направим предистория“. Резултатът от това беше „Прометей“, който не беше зле. Проблемът бе, че в него нямаше Пришълец, освен бебето накрая, което намекна за тази възможност. Искам да кажа, че имаше силуета на Пришълеца, нали? Концепцията за него е силно свързана с Майката Природа. Произходът му е от дървен бръмбар, който снася яйцата си в неподозиращо насекомо, а формата на излюпеното яйце наподобява тази на неговия приемник. Това е ужасно, но такава беше идеята. И не можеш да рециклираш идеята, защото се изтърква. Мисля, че е трудно да се намери нов ъгъл на историята. Вицът, така да се каже, е вече стар. След като видиш даден филм няколко пъти и вече не е страшен. Така че в момента обсъждаме със студиото как да оставим миналото зад нас и се опитваме да видим накъде трябва да поеме поредицата и как тя ще еволюира.

Не можем да кажем, че сме обнадеждени от казаното, но същевременно сме съгласни със Скот, че е нужна глътка свеж въздух от видяното до момента. Част от екипа ни иска да види и последната планирана част от трилогията, която Скот започна, докато други се молят той да не припарва повече до поредицата, която самият той създаде и разчитат повече на „Пришълецът 5“ на Нийл Блонкамп и трохичките, които хвърли Джеймс Камерън.

Ще ви държим в течение на всяко развитие около „Пришълецът“ и с малко късмет (и доста пари и уговорки) Disney може и да придвижат поредицата в правилната посока.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2019-06-02 at 12:06

  Аз искам да видя и 2-та филма. Но по-интересен ми е на Нийл Блонкамп

  Отговор

 • classic
  2019-06-02 at 18:04

  За мен“Прометей“ си беше добър филм,въпреки
  откачените моменти с биолога и геодезиста,
  които бяха изпаднали в мензис!
  Хубавото на Прометей е,че работи като цяло,заг-
  атването на пришълеца,неговия произход,свър-
  зването му с нещо по-голямо,създаваше усещане
  за мащаб, където пришълеца беше брънка от една
  мистерия,един въпрос…който д-р Шоу задава-защо
  инженерите са искали да ни унищожат?
  Според мен ако филма следваше тази линия,без
  божествения комплекс на Дейвид от Alien Covenant
  а беше продължил в тази насока със Шоу,това щеше да е правилният тон,най-малко нямаше да
  деноминира пришълеца,но това няма как да се
  разбере,освен в паралелна вселена където сцен-
  аристите на Alien Covenant са приели мормонството.

  Отговор

  • Rockfan
   2019-06-03 at 09:48

   Да, и според мен трябваше да се продължи и доразвие насоката от „Прометей“. Имаше толкова много потенциал в историята на Инженерите и можеше да се получи нещо наистина мащабно и епично с вплитането на няколко раси- хора, Инженери и естествено и любимият ни Ксеноморф :) (а защо не и цели пълчища от Ксеноморфи 😉 ?!) в цялата история и нещо като финална битка… За сметка на това Ридлито реши да залитне в баналности и философски измишльотини и в крайна сметка „Завет“ се получи един предсказуем и скучен филм…


 • heinrich
  2019-06-03 at 11:55

  Айде не, благодаря….

  Отговор

Коментирайте