В златната ера на комиксовите адаптации, колкото и да ги харесваме, понякога ни става скучно да гледаме и да говорим само за супергерои. Комиксите и графичните романи за щастие обаче са много повече разновидности от наметала и борби за оцеляването на планетата от лилави титани. Един от най-добрите примери за разнообразието на комиксите е Vertigo Comics – подразделение на DC Comics, които публикуват хорър и криминални истории единствено с възрастово ограничение за над 18-годишна публика и често включват секс, насилие, употреба на наркотици и псувни.

По произведения на Vertigo Comics са правени успешни филми и сериали като „V for Vendetta”, „Preacher”, „Constantine” и много други. Сега Warner Bros. пускат нов филм и ни е любопитно дали той ще стигне висотите на някои от предишните адаптации по техни комикси. Наречен „The Kitchen”, филмът разказва историята на три жени, чиито съпрузи-мафиоти са изпратени в затвора и те трябва да поемат мафиотските им задължения. В главните роли са влезли Мелиса Макарти, Тифани Хадиш и Елизабет Мос. Гледайте трейлъра сега:

The Kitchen” изглежда като нещо, което може да се окаже сравнително забавно, въпреки че отсега виждаме, че няма да има нищо общо като качество с подобния като концепция „Вдовици” на Стив Макуийн. Първият плакат (който може да видите по-долу) също е крайно неоригинален и стилизиран по един доста стандартен и познат начин. Въпреки това филмът може да се окаже забавен, предвид трите си харизматични актриси. Интересно ще ни бъде да ги видим в такива роли, тъй като са доста нетипични и за трите.

Тифани Хадиш досега не сме я гледали в нещо различно от комедия. Мелиса Макарти обра овациите и даже беше номинирана за „Оскар“ за една от първите си драматични роли в „Can You Ever Forgive Me?”. Тук обаче освен драматични има и доста екшън елементи, което е светлина, в която не сме я виждали. Елизабет Мос пък, за разлика от Макарти и Хадиш, основно вирее по драматични сетинги и обикновено играе разни изтормозени персонажи с непреодолими проблеми. Нетипично за нея пък ще бъде да я видим в екшън, а освен това като героиня, която тропва с крак и решава да прави каквото ѝ хрумне.

Стискаме палци, най-вече защото това е режисьорският дебют на Андреа Берлоф, сценаристката на чудесния „Straight Outta Compton”. Наистина първият трейлър не ни вдъхва огромно доверие и не ни изглежда като нещо, което ще ни разбие с качеството си. Затова пък има шанс да бъде сносно забавен и да ни отвлече вниманието от августовските жеги, когато излезе на 9 август.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *