Съвършена наслада е да виждаш как гениален актьор в „златна” възраст се забавлява искрено с ролята, която е поел, и пресъздава с лекота и вълшебство образ, който е също толкова чаровен, колкото и опасен. Често съм съжалявала за това, че не съм родена по-рано, за да видя на сцена колоси като Жерар Филип, Лоурънс Оливие и сър Иън Маккелън в разцвета на тяхната творческа мощ. Затова сега с удоволствие наваксвам всеки шанс за среща с Маккелън, а в случая с „The Good Liar” става дума за негово първо партньорство на екран с великолепната Хелън Мирън и за поредно сътрудничество с режисьора Бил Кондън (преди 20 години „Gods and Monsters” спечели на Кондън „Оскар” за адаптиран сценарий и номинация за „Оскар” на Маккелън).

Историята в „The Good Liar” се върти около онлайн запознанство на две самотни души, превалили преди доста време „на попрището жизнено средата”. За всеобща радост абсолютното майсторство на двамата главни актьори струи от всеки кадър на първия трейлър, който ни попада в новинарския поток – и нямаме търпение да дойде есента, за да видим цялата история.

Драматичната история на New Line Cinema е по сценарий на Джефри Хачър („Mr. Holmes”), като в основата е едноименният роман на Николас Сърли. Режисьор и продуцент е Бил Кондън („Gods and Monsters”, „Kinsey”, „Dreamgirls”, „Beauty and the Beast”), а сюжетът се върти около дългогодишен майстор-измамник (Маккелън), който среща онлайн доста заможна и привлекателна вдовица (Мирън). Тя е искрена в чувствата си, които се зараждат по време на срещите им на живо, и изведнъж изпеченият мошеник си дава сметка, че всъщност и той изпитва нещо повече от материален интерес към нейните милиони. Нещата се развиват главоломно и застрашително… може би и за самия него…

В „The Good Liar” участват още актьорите Ръсел Тоуви (тв поредица „Quantico”) и Джим Картър (тв поредица „Downton Abbey”). Оператор на филма е Тобиас Шлеслер („Beauty and the Beast”, „Mr. Holmes”), а музиката е дело на двукратно номинирания за „Оскар” Картър Бъруел („Три билборда извън града”, „Каръл”). Филмът е сниман в Лондон и Берлин, а премиерата му предстои на 15 ноември 2019 – и у нас на същия ден, както и в Щатите.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *