Първи трейлър на военната драма „Midway“ на Роланд Емерих

от на 2019-06-28
 

Три години, след като ни разочарова безобразно с продължението „Денят на независимостта: Нова заплаха” (без да сме очаквали каквото и да е, тъй като от десетилетия не ни е радвал истински), майсторът на мащабните деструктивни епоси Роланд Емерих се завръща на големия екран с вдъхновената от действителни събития военна драма „Midway“.

Действието на филма се развива през Втората световна война с фокус върху битката при атола Мидуей, която се състои на 4 юни 1942 година и е една от най-значителните морски битки в конфликта – повратен момент във войната в Тихия океан, в който флотът на САЩ побеждава обединения флот на Япония.

Без излишни приказки, вижте първия официален трейлър на „Midway“, който ще ви каже за филма всичко, което ви е необходимо да знаете.

Явно Роланд Емерих не е гледал „Пърл Харбър“ и е тръгнал по същия път, по който и Майкъл Бей (или пък го е гледал и е решил да направи същия филм). Красивичко, патетично и с брутална екшън ексцесия. Дето се вика, лошо няма, но си мислим, че ако тук Емерих беше проявил малко сдържаност, на каквато би трябвало да се е научил покрай по-малките си филми като „Anonymous“ и „Stonewall“, щяхме да имаме поне някакви минимални шансове за по-добър филм.

Бързаме да уточним, че нямаме предвид наистина добър филм, но поне нещо от нивото на „Патриотът“, който принципно е слаб и не го харесваме особено (да, знаем, че има фенове – може да ни обясните колко сме зле в коментарите по-долу), но поне не е тотална обида като споменатия по-горе „Денят на независимостта: Нова заплаха” или пък „Белият дом: Под заплаха“. А сега ни се струва, че „Midway“ е „надежда всяка тука оставете“ и даже на мащабните баталии не можем да се изкефим. Дано да грешим.

В добавка вижте няколко снимки и официалния постер.

уди харлсън патрик уилсън дени скуейд арън екхарт люк евънс Dick Best (Ed Skrein) and Ann Best (Mandy Moore) in MIDWAY. midway-ed-skrein-luke-kleintank

Darren Criss stars as 'Lt. Eugene Lindsey' in MIDWAY.

Darren Criss stars as ‘Lt. Eugene Lindsey’ in MIDWAY.

плакат

Режисьор на „Midway“ е Роланд Емерих („Старгейт“, „Денят на независимостта“, „Годзила“, „След утрешния ден“, „10 000 пр.н.е.“ „2012“), по сценарий на Уес Туук („Colony“). В ролите са Ед Скрейн, Патрик Уилсън, Ерън Екхарт, Люк Евънс, Ник Джонас, Уди Харелсън, Денис Куейд, Манди Мур, Александър Людовик, Дарън Крис, Етсуши Тойокава и др.

Премиерата е на 8 ноември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2019-06-28 at 11:45

  На мен ми се чини, че имат още арбайтен по визуалните дефекти, ако ги пипнат ще е срамно удоволствие определено!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-06-28 at 13:56

  Емерих още живее в 90-те…

  Отговор

 • heinrich
  2019-06-28 at 14:56

  О, моля ти се…

  Отговор

 • jo
  2019-06-28 at 16:44

  18 години по късно, визуалните ефекти изглеждат по зле отколкото в онова недоразумение на Бей?!?!? WTF?????
  А очевидно това ще е единствения коз на който ще разчита Емерих, че сценарната боза е покъртителна…

  Отговор

 • kris pana
  2019-06-28 at 23:46

  Поредната про щатска боза гарнирана със стабилен екшън.Очаквам да го гледам до неизменния момент за величието на САЩ.

  Отговор

 • Dredd
  2019-06-29 at 01:22

  I’m going deeper underground
  There’s too much panic in this town
  Какъв огромен технически скок за 20 години .. 😁 Предпочитам клипчето на Jamiroquai

  Отговор

 • SkyT'Hunter
  2019-06-30 at 17:15

  Аз пък отказвам да бъда с негативни очаквания, въпреки огромните прилики с „Пърл Харбър“, който е един от любимите ми филми… (Без да включваме достоверност и патриотизъм.)
  Въпреки няколко то провала, харесвам Емерих и стискам палци да разцепи боксофиса!

  Отговор

  • k
   2019-06-30 at 21:13

   Да наиститина има добри филми. Дори ако помните Луна 44. Беше преди много време. Ефектите не бяха на това ниво, но атмосферата и режисурата си бяха чиста 5/5


 • Боян Димитров
  2019-09-15 at 07:06

  За Мидуей е рано да се коментира. А продължението на Денят на независимостта наистина беше колосално разочарование.

  Отговор

  • kris pana
   2019-09-15 at 18:12

   Подкрепям те. Наистина ПЪЛЕН ПРОВАЛ.


Коментирайте