Трейлъри и плакати на „Annabelle Comes Home” с Вера Фармига и Патрик Уилсън

от на 2019-06-01
 

Ако някой ни беше казал преди шест години, че „Заклинанието“ ще се превърне в такъв хит и ще даде началото на един огромен хорър франчайз, нямаше да му повярваме. Факт е обаче, че „Annabelle Comes Home” ще е 6-ят филм от тази наистина успешна вселена, откъм боксофис със сигурност, но често и откъм оценка на публиката и критиците. В момента дори се готвят още три филма – „Заклинанието 3” (да, стигнахме до трети филм), „Монахинята 2” и „The Crooked Man“. И понеже досега пропускахме отразяването на третия филм за куклата, имаме да наваксаме, като последният трейлър за филма се появи само преди няколко дни.

В „Annabelle Comes Home”, решени да попречат на Анабел да причини още ужасяващи дела, Ед и Лорейн Уорън – специалистите по духове, паранормални събития и демони, заключват зловещата кукла в специалната им стая за обладани артефакти в техния дом. Там те я поставят на „безопасно” място зад свещено стъкло и произнасят благословия над куклата с помощта на свещеник. Но по време на една ужасяваща вечер, Анабел успява да събуди всички лоши духове в стаята, които откриват нова мишена, върху която да насочат своите сили – 10-годишната дъщеря на Ед и Лорейн, Джуди и нейните приятели.

Ето ги и двата трейлъра за филма.

Annabelle Comes Home” ще е режисьорският дебют на Гари Дауберман, който досега е бил само в ролята на сценарист както на някои от продукциите от тази филмова вселена като „Анабел” и  „Анабел: Сътворение”, така и на други хорър хитове като „То” (включително и втората част, която очакваме през септември). Признаваме си, че сме донякъде впечатлени от това колко много пари могат да извлекат тези хора от една порцеланова кукла, но докато има хора, които се вълнуват от тази история, такива филми ще се правят. Доказателство е  „Монахинята”, който, въпреки изключително ниското си качество, отново успя да събере много зрители и да донесе висок приход.

Ето какво друго знаем за филма: действието в него ще се развива през 1970, няколко години след първия филм за куклата, но и една година преди видяното в „Заклинанието”. За трейлърите наистина не можем да кажем кой знае какво. Подобно на рекламите за предишните филми, и тези не ни показват нещо особено. Обичайната доза съспенс, jump scares и музиката от предишните части – нищо, което да ни накара да чакаме „Annabelle Comes Home” с нетърпение. Това, което разбрахме от тази вселена, е, че нещата седят горе-долу 50 на 50 и единственият начин да разберем дали филмът ще задоволи зрителите, е да изчакаме да излезе.

Независимо от успеха на „Annabelle Comes Home” очакваме още поне три заглавия от вселената на „Заклинанието” и ще се постараем да ги отразяваме, защото знаем, че филмите имат свои почитатели и защото не сме били свидетели на подобна хорър вселена отдавна (ако въобще някога сме били).

Ето и два от постерите към филма.

annabelle-comes-home-poster плакат

Annabelle Comes Home” ще е режисиран от Гари Дауберман. Сценарият също е негово дело и е по идея на Джеймс Уан, който, както винаги, е и в ролята на продуцент. В ролите са Вера Фармига, Патрик Уилсън, Микена Грейс, Мадисън Айсман и др.
Премиерата в България ще е на 28 юни.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Hris
  2019-06-01 at 16:55

  Трейлърите не грабват. Вторият „Анабел” обаче се оказа доста добър, дано и новият не разочарова. А за „Заклинанието 3” също съм малко притеснен, защото го прави режисьорът на „Проклятието на плачещата жена”.

  Отговор

  • radi
   2019-06-01 at 19:42

   Уан ще се занимава с Мортал Комбат или Аквамен 2. Иначе само Монахинята и Проклятието не съм гледал от вселената на Заклинанието . Но скоро ще ги гледам и тях


 • UZUMAKI
  2019-06-06 at 15:59

  Оня ден гледах трейлъра преди тъпия „Жив огън“. Идеално му пасна.

  Отговор

  • X-Force
   2019-06-06 at 16:05

   И на теб ли не ти хареса Brightburn? Вече се чудя дали да го гледам на кино или да изчакам домашен релийз…


  • UZUMAKI
   2019-06-06 at 16:16

   Доста смотан филм с нелоша идея. “Chronicle” e истината.


  • X-Force
   2019-06-06 at 16:20

   Oh well… 😀


Коментирайте