Готови ли сте да изиграете (още) една игра?

В духа на възобновяване на класически хорър поредици, на фестивала в Кан официално бе обявено, че се планира нов, девети по ред, филм от поредицата „Убийствен пъзел“ („Saw“). Lionsgate и Twisted Pictures отново ще ни поднесат поредна порция зли капани, улики, напрежение и най-вече кръв, докато начело на проекта е не кой да е, а самият … Дарън Лин Боусман, който режисира първите три продължения на франчайза.

Сценарият за новия филм е написан от дуото Пийт Голдфингър и Джош Столбърг, които работеха по последната глава от поредицата, озаглавена „Jigsaw“. Но по-голямата изненада идва от това, че сценарият им се базира на история от … готови ли сте? … Крис Рок!

крис рок

Фен съм на „Убийствен пъзел“ откакто излезе първият филм през 2004 година. Ентусиазиран съм от възможността да отведем поредицата в една много извратена и напрегната насока.

В допълнение към думите на Рок, президентът на Lionsgate Джо Дрейк сподели следното:

Когато Крис Рок дойде при нас и ни представи неговата фантастична визия за бъдещия филм, всички бяхме навити. „Убийствен пъзел“ е една от най-доходоносните хорър поредици на всички времена и е едно от най-успешните заглавия на Lionsgate. Новият филм ще бъде главозамайващ и напрегнат колкото предишните части. Крис измисли идеята за филма, отдавайки почит към миналото и същевременно преобразявайки поредицата със своя ум, креативна визия и страст.

Новият „Убийствен пъзел“ ще бъде продуциран от ветераните Марк Бърг и Орен Коулс, като изпълнителни продуценти ще са Крис Рок, Даниел Хефнър, Джеймс Уан и Лий Уанел, всички от които са продуцирали всички предходни филми от поредицата. Ето какво казват и самите Бърг и Коулс:

Крис иска да представи своя прочит на поредицата по същия начин, по който Еди Мърфи преобърна идеята на buddy-cop филмите, правейки „48 часа“. Новият „Убийствен пъзел“ ще бъде филм-събитие за всички хорър фенове и ще притежава всички неочаквани обрати и хардкор слоеве, които феновете ни очакват, режисирани от един от най-добрите в занаята – Дарън Лин Боусман. Нямаме търпение да започнем.

Всичко това е доста за смилане. Ще започнем от това, че се радваме, че ще видим нов филм от поредицата. Макар „Jigsaw“ (меко казано) да не беше най-добрата част от франчайза, със сигурност инжектира необходимата доза адреналин, за да подсигури развитието на бъдещи филми. Радваме се, че целият продуцентски екип се завръща. Приветстваме и завръщането на Дарън Лин Боусман, който режисира едни от най-добрите части на франчайза.

дарън лин боусман
Дарън Лин Боусман

Единственото, към което сме скептични (естествено), е Крис Рок. Не казваме, че човекът трябва да си знае мястото, но внезапното му въвличане точно в тази поредица повдигна всички вежди в екипа. Ще изчакаме поне до първи трейлър и ще се молим нещата да вървят в добра насока. Един въпрос остава – дали великият Тобин Бел ще се завърне под някаква форма? Залагаме всичките си крайници, че отговорът е „да“, но тепърва предстои да бъде потвърдено.

Следващият „Убийствен пъзел“ ще излезе по кината на 23 октомври 2020, което значи, че скоро ще научим повече за кастинга и насоката на предстоящия филм. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

    1. Прав си пич този човек има уникален глас

    2. Споко – ще го върнат. Може да е само 1-2 спомена, но ще го върнат. Продуцентите много добре знаят, че без Тобин няма да продадат продукта както трябва 😉

  1. Дано да не човъркат повече установения таймлайн и да измислят нещо ново.

    1. По принцип имат добра възможност да продължат историята на д-р Гордън, но се съмнявам да поемат в тази посока, а и Кери Елуис едва ли иска да има нещо общо с поредицата вече.

    2. @X-Force
      SPOILERS

      Доколкото разбирам, Гордън спира да има всякаква връзка с убийствата след смъртта ня Джон Креймър. Онова което Гордън направи в края Saw VII беше само жест към стар приятел.
      Остава въпросът- на какво мнение в крайна сметка е той? Дали наистина вярва в методите на Пъзела, или съдействието му се е дължало на временен шок? Едва ли някога ще разберем със сигурност.

    3. SPOILERS
      Хрис, аз интерпретирам видяното по следния начин: Гордън е помагал на Пъзела през цялото време, защото е вярвал в метода му. Когато накрая на Saw VII той упоява Хофман, около Гордън виждаме помощници с маски (последователи). Съмнявам се да е бил на повикване и да е бил разполовен между това да е любящ съпруг и помощник на извратен психопат. Макар че си прав, че наистина нещата не са на 100% сигурни и може да има различни версии. И може би така е по-добре…нека има малко мистерия 🙂