Джил Солоуей е новият избор за сценарист и режисьор на „Червената Соня”

от на 2019-06-25
 

Беше повече от очаквано да се получи рокада в екипа, който така и не може още да се организира, за да направи дълго подготвяния проект „Червената Соня” („Red Sonja”). След като миналата есен сериозно се коментираше Брайън Сингър, сега стана ясно, че Millennium Films са поканили Джил Солоуей, авторката на успешната телевизионна поредица „Transparent”, която спечели на Amazon престижни „Златни глобуси” и награди „Еми”, да се включи като режисьор на овакантеното място. Според Deadline от Солоуей се очаква „дързък и нов подход” към сюжета, тъй като тя има ангажимента да работи и по сценария.

Наблюдатели на филмовия пазар обръщат внимание на факта, че не може да се очаква всички супергеройски идеи да проработят безгрешно пред зрителите – след като последният „Х-мен: Тъмният Феникс” имаше сериозни проблеми с възвръщането на капиталовложенията, какво остава за една героиня, често определяна като „треторазредна”… Но пък след успеха на първия „Жената чудо” и продължаващата работа на Пати Дженкинс върху историята на тази героиня, продуцентите вероятно разчитат на „женския нюх” към поднасяне на „дамски” сюжети – и може затова да са решили да оставят „Червената Соня” в ръцете на Джил Солоуей. Пред Deadline режисьорката твърди, че за нея „да се съсредоточи върху развитието на тази героиня и да се впусне в дебрите на тази силна митология е сбъдната мечта” – не сме сигурни до каква степен това не са просто думи на благодарност към студиото, че са ѝ връчили този проект.

Millennium Media ще финансират „Червената Соня”, Millennium Films ще продуцират, а носителят на правата върху историята Люк Либерман ще се включи в екипа като изпълнителен продуцент. И тъй като има все още много неизяснени детайли – като например кой ще бъде ангажиран в главната роля на филма, ще оставим съзнанието си чисто от предразсъдъци и скептицизъм, за да може най-сетне този иконичен „guilty pleasure” образ да възкръсне за нов живот. Дали ще бъде под ръководството на Солоуей? Има време – ще видим…

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2019-06-25 at 11:59

  След като Херкулесите и Конан се провалиха, направо си представям как Кармазъ Сонче убива и разбива боксофиса! Блажени са верващите… чифути!

  Отговор

 • Riddick
  2019-06-25 at 13:20

  Браян Сингър повече прилича на жена от „това“

  Отговор

Коментирайте