Докато очакваме „Once Upon a Time in… Hollywood“, научаваме, че Куентин Тарантино има намерение да пренесе на голям екран написания от него и Мат Уагнър crossover комикс на Dynamite Entertainment „Django/Zorro“, който е своеобразно продължение на уестърна „Джанго без окови“.

Collider съобщават, че Тарантино е избрал да подготви сценария на бъдещия филм с помощта на актьора и комик Джерод Кармайкъл. Всъщност, не е ясно дали Кармайкъл ще работи сам или в съавторство с Тарантино (нито дали той ще режисира – най-вероятно не), но при всички случаи очакваме създателят на модерния образ на Джанго да има сериозен творчески принос.

Историята в „Django/Zorro“ се развива няколко години след събитията в „Джанго без окови“. Джанго все още е ловец на глави и след като на изток има заповед за залавянето му, оперира предимно в западните щати и всеки път, когато приключи успешно някоя задача, изпраща пари на съпругата си Брумхилда, която се е заселила в близост до Чикаго. Съвсем случайно Джанго среща застаряващия и изтънчен Диего де ла Вега – известния Зоро. Запленен от неговия необикновен характер, Джанго става „бодигард“ на Диего и се присъединява към мисията му да освободи местните хора от робство.

Не сме имали щастието да прочетем комиксите (седем на брой) „Django/Zorro“ и принципно сме скептични към подобни crossover-и особено когато става дума за филми, но щом е проект, замислен от Куентин Тарантино, ние сме на линия, при все че Джерод Кармайкъл (който работи по римейка на „48 часа“) ни е странен избор за сценарист.

Чудим се и кой ще седне на режисьорското столче (след като Тарантино смята да се оттегли след десетия си филм, шансът той да режисира „Django/Zorro“ е минимален) и дали Джейми Фокс ще се завърне като Джанго. Напоследък кариерата му не е супер, така че няма да се учудим. Ще бъде забавно като Зоро да се завърне и Антонио Бандерас, но като че ли се търси по-възрастен човек. Може би Антъни Хопкинс? А дано.

Ще следим развитието на проекта (за който, между другото, се говори от няколко години) и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments