Покрай наскоро обявените предстоящи анимационни сериали от вселената на „Джурасик парк“ и „Бързи и яростни“ – „Jurassic World: Camp Cretaceous“ и „Fast & Furious: Spy Racers”, се сетихме, че сме пропуснали да отбележим една вече старичка новина за още един подобен, анимационен проект.

Спомняте ли си Гизмо? Малкото плюшено създание, което не трябва да се храни след полунощ, да се мокри или излага на прекалено ярка светлина, се появи за първи път по големите екрани през 1984 година. Филмът, който съвсем скоро навърши 35 години от щатската си премиера, носеше името „Гремлините” и беше дело на Джо Данте като режисьор и Крис Кълъмбъс като сценарист. Шест години по-късно се появи и продължението „Гремлини 2”.

За съжаление, опитите за трети филм, независимо дали продължение или рестартиране на историята, се провалят със завидна скорост през последните няколко десетилетия. Явно зрителите ще трябва да почакат за игрална версия, но през това време могат да се порадват на анимирана такава.

Благодарение на Variety става ясно, че WarnerMedia са се заели с разработката на анимационен сериал „Гремлините”, базиран на филмите на Джо Данте, който трябва да се появи по новата стрийминг платформа на студиото. Негов сценарист и изпълнителен продуцент ще бъде Це Чун, който публиката познава от работата му по сериалите „Готъм” и „Имало едно време”, както и филмите „Cold Comes the Night” и „Children of Invention”. Warner Bros. Television и Amblin Television ще бъдат продуценти. Новата стрийминг платформа, която още си няма име, трябва да се появи през следващата година, затова вероятно можем да очакваме тогава и сериала.

На този етап няма много информация и не се знае нито кои актьори ще озвучават ролите, нито подробности около сюжета. Известно е обаче, че действието ще се развива много години преди историята на оригиналните филми. Сериите ще проследят младия мистър Уинг, който подарява Гизмо в първия филм. Всеки епизод ще разказва ново и вълнуващо приключение на китаеца и неговия могуай.

Звучи ни с доста силна насоченост към по-малката публика, но ще трябва да почакаме до следващата година, за да разберем. Със сигурност ще ви държим в течение. Нека все пак ви припомним кой е Гизмо, в случай, че сте забравили, с трогателната първа среща между него и Били в „Гремлините”:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *