Hulu разработват сериал по „Очите на дракона” на Стивън Кинг

от на 2019-05-19
 

91jt9ab4K9L

Предвид наблюдавания бум от адаптации по произведения на Стивън Кинг и непрекъснато търсещите ново съдържание телевизионни канали и стрийминг платформи, беше само въпрос на време преди да чуем, че един от най-обичаните и нетипични романи на Краля на ужаса – приказното фентъзи „Очите на дракона” („The Eyes of the Dragon“) ще бъде екранизирана под някаква форма.

Deadline съобщават, че в наддаване срещу Apple, Hulu са спечелили правата за екранизирането на „Очите на дракона” и ще разработват сериал по него, като първата стъпка е заснемането на пилотен епизод. Негов сценарист ще бъде Сет Греъм-Смит („Гордост и предразсъдъци и зомбита“, „Lego Филмът: Батман“), който също така ще поеме функциите на шоурънър (ако сериалът бъде одобрен за цял сезон, разбира се) и изпълнителен продуцент наравно с партньора си от KatzSmith Дейвид Каценбърг и Бил Хабър, Рой Лий и Джон Бърг.

Радваме се, че подготвяната преди доста години версия на SyFy не се осъществи и сега Hulu се нагърбват със задачата. Те, за разлика от SyFy, чиито проекти не се славят с кой знае какви „high production values”, могат да предложат нещо наистина качествено, каквото изходният материал определено заслужава.

Сет Греъм-Смит

Сет Греъм-Смит

Ето какво споделя Сет Греъм-Смит за проекта:

Толкова съм развълнуван да работя в света на Стивън Кинг с Hulu, които имат няколко негови страхотни адаптации. Целта на този сериал е да изглежда като нито една друга екранизация по Стивън Кинг до момента – с този богат изходен материал и единствена фентъзи книга, която той е написал, с крале, мечове и принцеси. Ние ще уважим духа на книгата и наследството ѝ.

А дано. А за тези, които не са запознати с романа „Очите на дракона”, действието се развива в измисленото кралство Делейн (което е част от света на „Тъмната кула“), а историята проследява двама братя – принцовете Питър и Томас, чийто живот се променя завинаги, след като родителите им умират при странни обстоятелства. Питър е натопен за смъртта им и е хвърлен в затвора, а едва 12-годишният Томас става новият крал и предава властта в ръцете на манипулативния и зъл магьосник Флаг.

Очите на дракона” е чудесна книга, адски много я харесваме. Принципно тя няма нищо общо с останалите произведения на Стивън Кинг, въпреки че в нея присъстват много познати теми и герои (за феновете Флаг е добре познато име), и ще ни е адски интересно да видим какво ще се получи от претворяването ѝ на екран. С удоволствие ще следим развитието на проекта.

За финал вижте началото на второто българско издание на романа, както и оригиналната корица, дело на Петър Станимиров, на първото.

Някога, в едно кралство, наречено Делейн, живял крал с двама синове. Делейн било много старо кралство и познавало стотици крале, може би дори хиляди – когато мине достатъчно дълго време, историците не могат да си спомнят всичко. Роланд Добрия не бил нито най-добрият, нито най-лошият крал, властвал някога над тези земи. Той много усърдно се стараел да не причини на никого голямо зло и обикновено успявал. Стараел се и да върши велики дела, но за жалост с това не се справял така добре. Резултатът бил – страшно посредствен крал, и той не смятал, че някой ще го помни дълго, след като умре. А смъртта му можела да настъпи по всяко време, защото бил стар и със слабо сърце. Възможно било да му остават година или две, три. Хората, които го познавали и виждали по приемите посивялото му лице и треперещите му ръце, били сигурни, че най-много до пет години на големия площад в подножието на Иглата ще бъде коронясан нов крал. Пет години само с божията милост. Така че всички в кралството, от най-богатия барон и най-пищно облечения придворен до най-бедния крепостник и окъсаната му жена, мислели и говорели за Чакащия, по-големия син на Роланд, Питър.

Един човек обаче кроял други планове: на трона да бъде коронясан за крал синът на Роланд, Томас. Този човек бил Флаг, кралският магьосник.

1255.max

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2019-05-19 at 11:48

  Първата книга на Кинг, която съм прочел. И не е толкова голяма, че да е разтягат в няколко сезона

  Отговор

 • radi
  2019-05-19 at 12:06

  Първата книга на Кинг, която съм прочел.

  Отговор

 • Rockfan
  2019-05-19 at 22:23

  Ъъъъ, това да не се очертава като новия „Игра на тронове“ ?! :)

  Отговор

  • heinrich
   2019-05-20 at 09:04

   Да. Вече го обявиха. Ще направят 10 сезона по 10 епизода с времетраене 7 минути всеки епизод, имайки предвид обема на изходния материал.


 • rodd1ck
  2019-05-20 at 02:37

  първата и последна книга на Кинг, която съм прочел 😀

  Отговор

Коментирайте